Ζώα σε χειμερία νάρκη

Μιλήσαμε για τα ζώα που ζουν σε χειμερία νάρκη τα διακρίναμε από τα άλλα ζώα.

Τέλος  φτιάξαμε τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη  με διάφορα υλικά καθώς  και τις φωλιές τους.

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας “Χαριστική Βιβλιοθήκη”στο Νηπιαγωγείο

Σήμερα 15 Ιανουαρίου 2020 , στα πλαίσια της συνεργασίας του Νηπιαγωγείου Πετρανών στο πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας με τίτλο «Χαριστική Βιβλιοθήκη» που υλοποιείται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αγωγής για το βιβλίο του ΠΔΜΜ και του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης , πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Προϊσταμένης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, Σοφίας Καλμανίδου κι έγινε παρουσίαση της φόρμας ανάπτυξης του προγράμματος.

Η ανάπτυξη του βιωματικού εργαστηρίου υλοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος του Νηπιαγωγείου, σε δύο φάσεις. Στην Α΄ φάση έγινε η παρουσίαση  της βιβλιογραφίας που φιλοξενεί η Χαριστική Βιβλιοθήκη και στη Β΄ Φάση ακολούθησε η δημιουργική φόρμα παραγωγής ιστοριών  (Δημιουργική γραφή ) με αφορμή την ανάγνωση βιβλίου.

    

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη λογοτεχνία μέσα από το παιχνίδι , άκουσαν ιστορίες και μέσα από αυτές έφτιαξαν μια δικιά τους ιστορία, την οποία μας την αφηγήθηκαν και την ζωγράφισαν.

Χριστούγεννα 2019 – Γιορτή το Παγκόσμιο Δέντρο

Το παγκόσμιο δέντρο»

 

Η υπόθεση του έργου

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Αι Βασίλης έρχεται φορτωμένος με δώρα θέλει να τα μοιράσει στα μικρά παιδιά. Στο δάσος συναντάει ένα μικρό δεντράκι αστόλιστο , το παίρνει μαζί του και ζητάει από τους φίλους του να το στολίσουν . Οι φίλοι του ( τα αγγελουδάκια , τα αστεράκια και τα συννεφάκια ) προτείνουν για στολίδια να κρεμάσουν στα κλαδιά του, τις επιθυμίες των ανθρώπων όλης της γης. Γυρίζουν τον κόσμο να βρουν τις επιθυμίες των ανθρώπων. Όταν τις φέρνουν, βλέπουν, ότι όλοι οι άνθρωποι , μαύροι κίτρινοι λευκοί , έχουν τις ίδιες επιθυμίες!

ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ- ΕΛΠΙΔΑ- ΧΑΡΑ

Είναι το πιο όμορφο δεντράκι  που έχω δει λέει  το φεγγαράκι, μακάρι να ψηλώσει και να φτάσει στον ουρανό.

Ο Αι Βασίλης πολύ συγκινημένος ζητάει να του πούνε όλοι μαζί τα κάλαντα.

Χορωδία του Πολιτιστικού συλλόγου Πετρανών είπε τα κάλαντα μαζί με τους μικρούς μας μαθητές

Οπροσκλήσεις μας

Το σκηνικό μας  και οι μαθητές μας

Φτιάχνουμε το σκηνικό μας για τη γιορτή

Φτιάχνουμε με βαζάκια και κεράκια κατασκευή για το σπίτι.

 

Το δεντράκι του σχολείου μας το στολίζουμε με κατασκευές των παιδιών.

Συγκεντρώνουμε με τη βοήθεια των γονιών τρόφιμα για τους άπορους του δήμου μας.