Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας “Χαριστική Βιβλιοθήκη”στο Νηπιαγωγείο

Σήμερα 15 Ιανουαρίου 2020 , στα πλαίσια της συνεργασίας του Νηπιαγωγείου Πετρανών στο πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας με τίτλο «Χαριστική Βιβλιοθήκη» που υλοποιείται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αγωγής για το βιβλίο του ΠΔΜΜ και του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης , πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Προϊσταμένης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, Σοφίας Καλμανίδου κι έγινε παρουσίαση της φόρμας ανάπτυξης του προγράμματος.

Η ανάπτυξη του βιωματικού εργαστηρίου υλοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος του Νηπιαγωγείου, σε δύο φάσεις. Στην Α΄ φάση έγινε η παρουσίαση  της βιβλιογραφίας που φιλοξενεί η Χαριστική Βιβλιοθήκη και στη Β΄ Φάση ακολούθησε η δημιουργική φόρμα παραγωγής ιστοριών  (Δημιουργική γραφή ) με αφορμή την ανάγνωση βιβλίου.

    

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη λογοτεχνία μέσα από το παιχνίδι , άκουσαν ιστορίες και μέσα από αυτές έφτιαξαν μια δικιά τους ιστορία, την οποία μας την αφηγήθηκαν και την ζωγράφισαν.