Πρόγραμμα τρίμηνης διάρκειας

Απο το Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, πραγματοποποιήσαμε ένα project που αφορά στο ιστορικό   αρχαιολογικό και μυθολογικό πλαίσιο του Ορχομενού Βοιωτίας. Πιο συγκεκριμένα, αφηγηθήκαμε δύο μύθους που αφορούν στις τρείς Χάριτες και το Πριγκιπόπουλο και ο Φρίξος και η Έλλη. Για τον πρώτο μύθο έγιναν δραστηριότητες ταύτισης και παζλ, έκθεση ζωγραφικής απο τα παιδιά. Όσον αφορά στον δεύτερο, πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο κατασκευής θεατρικών κουκλών και ακολούθησε η δραματοποίηση του.

χαριτες 1 εκθε ζκουκλ δραμ

 

 

Προχωρήσαμε σε συζήτηση αναφορικά  με τους Μινύες και πώς κατάφεραν να αποστραγγίσουν και αποξηράνουν την λίμνη Κωπαϊδα.

Επικοινωνήσαμε με αρχαιολόγο απο το μουσείο Αιγών στη Βεργίνα και μας δάνεισε υλικό για τους βασιλικούς τάφους του Φιλίππου Β. Φτάξαμε τους δικούς μας ήλιους της Βεργίνας με πλαστελίνη

ηλιο

και δημιουργήθηκαν παιχνίδια στο learning apps.

παιχ

 

Προχωρήσαμε σε σύγκριση του τάφου του Φιλίππου Β με του Αθάμαντα και του Ατρέα στις Μυκήνες.

Κατανείμαμε τα βασίλεια με βάση τη γεωγραφική τους θέση

χαρτες

και δώσαμε έμφαση στο να μάθουν τα παιδιά βασικές πληροφορίες για τον πολιτισμό, την ιστορία και πώς μπορούμε να διαδώσουμε, διασώσουμε  την κληρονομιά μας ώς έθνος. Στόχοι του προγράμματος ήταν να αναπτυχθεί αίσθημα ευθύνης, αγάπης και σεβασμού για την ιστορία του τόπου και γενικότερα της χώρας μας. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες και φάνηκε να θυμούνται πολλά απο όλα αυτά που συζητιούνταν το τελευταίο διάστημα. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους μύθους, αλλά και για τους θολωτούς μυκηναϊκούς τάφους της Ελλάδας μας. Υπόσχεση όλων να φροντίσουμε να κρατήσουμε την ιστορία μας αναλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.