Εργαστήρια δεξιοτήτων…..

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ασχοληθήκαμε με τον άξονα Φροντίζω το Περιβάλλον….

Η ενασχόληση μας με τον βόρειο και νότιο πόλο μας έδωσε τη δυνατότητα να εξοικειωθούμε με την αρκτική και Ανταρκτική, τα ζώα που ενδημούν σε αυτές τις περιοχές αλλά και τους ανθρώπους που ζουν εκεί, να μάθουμε πληροφορίες για τον τρόπο ζωής τους και τις διατροφικές συνήθειες αυτών. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν αναπτύχθηκε αίσθημα ευθύνης ώστε όλοι μας ήδη από τη νεαρή ηλικία, να βοηθάμε το περιβάλλον να ανανεώσει τα ήδη υπάρχοντα είδη ενέργειας και να αποφεύγουμε να σπαταλάμε και καταναλώνουμε άσκοπα κ υπέρμετρα ο.τι μας προσφέρει η γη και η φύση. Ταυτόχρονα, γινόμαστε ανθεκτικοί στη διαφορετικότητα , αναπτύσσουμε το ενδιαφέρον για άλλους πολιτισμούς, αγάπη και σεβασμό για τις χώρες, τις θρησκείες και τις γλώσσες και όλα αυτά μέσα από την περιήγηση σε αυτές τις ψυχρές περιοχές.  Μια δραστηριότητα έχει να κάνει με κάρτες memo … Για γερή μνήμη κ συγκέντρωση, μέσα από την εξοικείωση με τα ζώα που ενδημούν στην αρκτική, ενώ η άλλη αφορά στην παρατηρητικότητα ,καθώς πρόκειται για εύρεση κομματιών σε μικρά παζλ, που αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο του β. Πόλου.

1683632005436 1683886041568 1683632060849 1683632060837

Τα ζώα … Ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη και τον χειμέριο ύπνο … Τα παιδιά μας έμαθαν τι είναι ακριβώς αυτή η κατάσταση στην οποία τίθενται τα ζώα , με καταιγισμό ιδεών βρήκαμε φυσικά τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό και παίξαμε διάφορα παιχνίδια ώστε να εξοικειωθούν με τις νέες πληροφορίες. Τα παιχνίδια αυτά είχαν να κάνουν με την εύρεση των πατημασιών – ιχνών , παιχνίδι αντιστοίχισης για ανάπτυξη παρατηρητικότητας, παιχνίδι memo ώστε να βρουν τα ταίρια των ζώων δάσους και τέλος, αντιστοίχιση ζώων με τη σκιά τους για εξοικείωση με τη δομή σώματος αυτών, σύγκριση μεγεθών Και υπενθύμιση των όρων μεγάλο και μικρό.

1683886041578
Δεν έλειψαν οι διαδικτυακές περιηγήσεις στον Αρκτούρο, για να δοθεί η δυνατότητα έστω και μέσα από τον υπολογιστή στα παιδιά μας, να δουν την αρκούδα και τον λύκο. Μέσα από τις περιηγήσεις αυτές τα παιδιά έμαθαν για αυτά τα δύο ζώα , τη διατροφή τους , που ενδημούν , μέσα από παιγνιώδη παρουσίασή τους.
1683632032087