Α’ Θεματική ενότητα: Ενδιαφέρομαι & Ενεργώ- Κοινωνική συναίσθηση & Ευθύνη : Συνεργασία στο Νηπιαγωγείο

Στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων ασχοληθήκαμε με τη θεματική ενότητα «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ: Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη», πιο συγκεκριμένα στην επιμέρους θεματική ενότητα της προώθησης του αλληλοσεβασμού και της συνεργασίας στο Νηπιαγωγείο.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προωθήσει την έννοια της συνεργασίας στο νηπιαγωγείο. Στόχοι είναι τα παιδιά να συνεργαστούν με δραστηριότητες ανά ζεύγη, μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες προκειμένου να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας.
Στα εργαστήρια μέσα από ποικίλες δραστηριότητες αξιοποιήθηκαν τεχνικές θεάτρου, δραματοποίηση, φύλλα εργασίας, κατασκευές, εικόνες και θεατρικό παιχνίδι. Το εργαστήρι ξεκίνησε με εισαγωγικά παιχνίδια για την προθέρμανση και τη συγκρότηση ομάδας, παρουσίαση και συμφωνία για το στόχο του εργαστηρίου, τη μεθοδολογία και τη δεοντολογία του. Ακολούθησαν δραστηριότητες ανίχνευσης, διδασκαλίας, εμπέδωσης, αξιολόγησης και μεταγνώσης.

Οι στόχοι του προγράμματος προσδιορίζονται βάσει των Δεξιοτήτων του 21ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις εξής κατηγορίες: Δεξιότητες Μάθησης, Δεξιότητες  Ζωής, Δεξιότητες του Νου και Δεξιότητες της Τεχνολογίας και της Επιστήμης.


Μετάβαση στο sway.office.com.

 

Η θεματική ενότητα τελείωσε αλλά η συνεργασία συνεχίζεται…