Η Μεγάλη Εβδομάδα -Τα πάθη του Χριστού

Γεια σας , όμορφη παρεούλα μου…Τι μου κάνετε ; Κυριακή των Βαίων χθες , όπου  ο Χριστός πάνω σε ένα γαϊδουράκι πήγε στα Ιεροσόλυμα ..Ο κόσμος για να τον υποδεχθεί είχε στρώσει στο δρόμο , σαν χαλί , φύλλα από βάγια ..Είχε προηγηθεί η ανάσταση του Λάζαρου , και όλος ο κόσμος είχε μεγάλη περιέργεια και ήθελε να δει αυτόν που έκανε αυτό  το απίστευτο θαύμα.

Με την Κυριακή των Βαίων ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα , ή αλλιώς παιδιά μου , η Εβδομάδα των παθών..Είναι η Εβδομάδα που ο Χριστός μας πρόσφερε την αγάπη του απλόχερα και μας έδειξε πόσο μεγάλη και δυνατή είναι αυτή η αγάπη του , που έφτασε να σταυρωθεί για εμάς τους ανθρώπους.Είναι η Εβδομάδα που βλέπουμε το Χριστό να προδίδεται από τον Ιούδα και να συλλαμβάνεται από τους Ρωμαίους .Να προδίδεται από εκείνους που κάποτε βοήθησε και έσωσε , και να καταδικάζεται σε θάνατο .Να κουβαλάει τον ίδιο του τον σταυρό και στο δρόμο προς τον Γολγοθά να τον χτυπούν , να τον κοροϊδεύουν , να του σκίζουν τα ρούχα ..Και όταν επάνω στον σταυρό ζήτησε να πιει λίγο νερό ,  να του δίνουν να πιει ξίδι..Όμως παρόλο που πέθανε και την Μεγάλη Πέμπτη τον βλέπουμε πάνω στον σταυρό και την Μεγάλη Παρασκευή στον Επιτάφιο, έρχεται το Μεγάλο Σάββατο που γίνεται η Ανάστασή του , και οι καμπάνες όπως και οι καρδιές μας χτυπούν χαρμόσυνα.  Ανάβουμε τις λαμπάδες μας , τσουγκρίζουμε τα κατακόκκινα αυγά μας , ψήνουμε το αρνάκι μας , και είμαστε όλοι χαρούμενοι γιατί νίκησε η αγάπη και ο Χριστός μας αναστήθηκε..

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για την ζωή του Χριστού αγαπημένα μου  παιδάκια , όπως και το κάναμε όταν ήμασταν στο σχολείο μας.. Φέτος είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα…Δεν μας πειράζει όμως.. Λίγα από εδώ, και λίγο πιο πολλά από τους αγαπημένους σας γονείς , θα τα μάθετε όλα..

Εδώ από κάτω θα σας έχω 2 ιστοριούλες για τις ακούσετε.Εντάξει;

 

 

 

 

 

1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ακούστε τι θα μου άρεσε να κάνετε , αν βέβαια θέλετε κι εσείς..Θέλω να πάρετε ένα χαρτί και να το διπλώσετε σαν καρτούλα  και να γράψετε και να ζωγραφίσετε  ευχές για το Πάσχα .Εντάξει; Περιμένω με αγωνία να τις δω..

2η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Σας έχω αινίγματα .Μπορείτε να τα βρείτε ; Νομίζω πως ναι…Γράψτε τη λύση και ζωγραφίστε τα όπως μπορείτε:

1…Το πίνουμε για να ξεδιψάσουμε.Το έκανε ο Χριστός κρασί.Τι είναι;

2..Τα βάφουμε κόκκινα  την Μεγάλη Πέμπτη και τα τσουγκρίζουμε το βράδυ της Ανάστασης .Τι είναι;

3..Τον στολίζουμε με λουλούδια την Μεγάλη Παρασκευή και περνάμε από κάτω του. Τι είναι;

4..Είναι στολισμένη , την ανάβουμε ,και την κρατάμε στο χέρι μας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου , στην Ανάσταση. Τι είναι;

5…Μυρίζει ωραία, το τρώμε ,έχει κοτσίδα αλλά δεν είναι μαλλιά. Τι είναι;

Για να σας δω; Ποιος θα βρει τα περισσότερα;

 

Τέλος σας θυμίζω κάτι από την περσινή Πασχαλινή μας τάξη  έτσι για να νιώσουμε λίγο σχολείο…Σας αγαπώ πολύ.. Να προσέχετε ..Η κυρία Σοφία..