Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό

Στο νηπιαγωγείο μας πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας για σεισμό σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Π.

Τα παιδιά και των δύο τμημάτων υλοποίησαν την άσκηση με υπευθυνότητα σύμφωνα με το Σχολικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης που έχει ήδη συναχθεί στο Νηπιαγωγείο μας. Επισημάναμε τα επικίνδυνα σημεία του χώρου μας μαζί με τα παιδιά καθώς και τις εξόδους διαφυγής και χώρο συγκέντρωσης μετά το σεισμό. Επεξεργαστήκαμε διαφορετικά σενάρια για πιθανά σημεία που μπορεί να μας βρει ο σεισμός. Αν θα είμαστε στην τραπεζαρία, ή στην αίθουσα δραστηριοτήτων, ή στις τουαλέτες ,ακόμα και στο διάλειμμα. Τονίσαμε τις ενέργειες αυτοπροστασίας και ενθαρρύναμε τα παιδιά να φανούν ψύχραιμα και να αντιμετωπίσουμε έναν πιθανό σεισμό σαν ένα παιχνίδι που οφείλουμε να βγούμε νικητές . Η άσκηση θα επαναληφθεί τουλάχιστον άλλες δύο φορές ακόμη κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ( μια φορά ανά τρίμηνο)

Δείτε και το παρακάτω βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=zIS0GItfJS4

 

Μια μεγάλη ομάδα, μια μεγάλη αγκαλιά!

Πέρασε μια όμορφη εβδομάδα στο νηπιαγωγείο μας με την προσπάθεια όλων μας να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα της τάξης !
Μια μεγάλη ομάδα ,μια μεγάλη αγκαλιά!

<<  Η ΤΑΞΗ  ΤΗΣ  ΑΓΑΠΗΣ  >>, έτσι ονόμασαν την τάξη τους τα παιδιά του 1ου τμήματος και
<<  Η ΤΑΞΗ  ΤΗΣ  ΧΑΡΑΣ  >> , το όνομα της τάξης του 2ου τμήματος !
Υποσχεθήκαμε πως με αγάπη θα παίζουμε και θα δημιουργούμε
κι έτσι η χαρά θα φωλιάζει στην καρδούλα μας!

          
Παιχνίδια γνωριμίας και παιχνιδοτράγουδα γέμισαν το πρόγραμμα μας και η θέσπιση κανόνων κρίθηκε αναγκαία για να συνυπάρχουμε ομαλά και  να περνάμε καλά χωρίς να στεναχωριόμαστε.
Τα χεράκια μας δείχνουν μόνο την αγάπη γι’ αυτό και μια μεγάλη αφίσα δεσπόζει στην είσοδο κάθε τμήματος με τις ζωγραφισμένες παλάμες μας.

 
Ο Θαλασσής και η Ρόζα μέσα από το βιβλίο «Δικό μου, δικό σου» της Γκάρντινερ Λίντσει, μας διηγήθηκαν μια γλυκιά και απλή ιστορία που μιλά για τη φιλία και την ανάγκη να μοιραζόμαστε με τους άλλους τα πράγματα!
<< Το παπάκι πάει σχολείο >> ,ένα διασκεδαστικό παραμύθι απάλυνε την αγωνία των μικρών μας νέων μαθητών με τον ερχομό τους στο νηπιαγωγείο.

Ένα τρένο από παιδιά  μας ξενάγησε στο νηπιαγωγείο και γνωρίσαμε κάθε του γωνιά.
Με τα παιχνιδοτράγουδα χορέψαμε και παίξαμε….
Η <<Μηλίτσα >> δραματοποιήθηκε με επιτυχία από κορίτσια –κόρες βασιλιά και από αγόρια-πρίγκιπες, ενώ ένας << Κιθαρίστας>> μας μύησε στο κόσμο της μουσικής και με τα μουσικά μας όργανα φτιάξαμε τη δική μας μπάντα.
Στα πλαίσια της εξοικείωσης μας με τα υλικά του νηπιαγωγείου παίξαμε με πλαστελίνες ,χρωματίσαμε με κηρομπογιές και μαρκαδόρους και οι πρώτες μας ζωγραφιές στόλισαν το ταμπλό της τάξης μας.

Χρωματίσαμε όπως προτείνουν οι εξαιρετικές συνάδελφοι στο blog τους ” Η Νατα….Λίνα στο Νηπιαγωγείο” …….

Βάλε κόκκινο βαθύ, για να μπορέσει η αγάπη να ζει.

Πράσινο για την υπομονή, 

όταν νομίζεις ότι δεν θα φτάσεις στην κορυφή.

Βάλε ροζ στο χέρι που σε κρατά,

 γιατί η φιλία είναι παρηγοριά.

Κίτρινο σαν του ήλιου την αχτίδα,

 για να φωτίσεις τη χαρά και την ελπίδα.

Βάλε άσπρο στα όνειρα σου τα αγνά 

και ακούμπησε τα στου γλάρου τα φτερά.

Μοβ σε λευκό χαρτί 

για να ταξιδέψει η μαγεία με πανί τη φαντασία.

Βάλε πορτοκαλί στο χαμόγελο που θα σχηματιστεί, 

όταν το “μπράβο” θα ακουστεί.

Καφέ στα βήματα σου τα μικρά

 και να ‘ναι τα χνάρια σου αργά και σταθερά.

Βάλε το μπλε του ουρανού

 σε κάθε φόβο που τη πόρτα σου “χτυπά”

και άνοιξε τη με αυτοπεποίθηση και ηρεμία στη καρδιά.

Κι αν το πινέλο διαλέξει το μαύρο καμιά φορά

 και σε στεναχωρήσει πάνω στο χαρτί

όλα διορθώνονται την άλλη μέρα το πρωί.

                                                      Λ.Ρ

Όπως καταλάβατε βρίσκεστε στο πιο ιδανικό χώρο ,στο χώρο του νηπιαγωγείου, εδώ που η ζωή μας ,μικρών και μεγάλων, παίρνει χρώμα!

Το χρώμα της αγάπης ,της χαράς και της ελπίδας !!
Για όσους όμως δεν το κατάλαβαν, ας ακούσουν και το παρακάτω τραγουδάκι:

http://www.youtube.com/watch?v=el5nGzWhbTQ&ab_channel=HahanaKids

Πρώτη εβδομάδα στο νηπιαγωγείο μας

Η πρώτη εβδομάδα στο νηπιαγωγείο μας

κύλησε όμορφα και ομαλά με τα παιδάκια μας να πετάνε σε ένα συννεφάκι χαράς και να προσπαθούν να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο του νέου τους σχολείου !

Άλλωστε αυτό τους πρότρεπε να κάνουν το ασημένιο φεγγαράκι που πήραν στα χέρια τους την πρώτη μέρα του αγιασμού ,ως ένα μικρό δωράκι καλωσορίσματος ( διαμορφωμένη στα μέτρα μας ιδέα από το διαδίκτυο). Το ασημένιο φεγγαράκι συνοδευόταν από ένα γραμματάκι με λόγια γλυκά σαν τις μέρες που θα ακολουθούσαν στο νηπιαγωγείο μας ! Παιδάκια χωρίς άγχος ,θετική σκέψη, πρόθυμες εκπαιδευτικοί ,πολλές ιδέες για δημιουργία ,γονείς που υπόσχονται μια καλή συνεργασία …. Τι άλλο να θέλει το Νηπιαγωγείο Μαριτσών; Όλα συναινούν ώστε να κυλήσει μια ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !

Να και το γραμματάκι μας…..

Νηπιαγωγείο Μαριτσών

Αγαπημένο μας παιδάκι

Κρατάς στα χέρια σου ένα μαγικό φεγγαράκι … ναι είναι μαγικό !!! Γιατί θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς ήσυχα και θα σε ταξιδέψει σε έναν κόσμο γλυκό και ονειρεμένο !!!

Είναι ο υπέροχος κόσμος του νηπιαγωγείου !

Ένας κόσμος γεμάτος χαμόγελα, αγάπη, ζεστή αγκαλιά, παιχνίδια, φίλους, γνώσεις … Φρόντισε να κοιμηθείς υπέροχα, βάζοντας το φεγγαράκι κάτω από το μαξιλάρι σου. Θα δεις πως θα ξυπνήσεις με χαρά για να έρθεις στο σχολείο μας.

Ανυπομονούμε να σε υποδεχτούμε για να κάνουμε και να μάθουμε όλοι μαζί τα πιο όμορφα πράγματα που υπάρχουν σ’ αυτό τον κόσμο.

Με αγάπη

Οι νηπιαγωγοί σου

 

Το Νηπιαγωγείο Μαριτσών ανοίγει
τις πύλες και την αγκαλιά του για να υποδεχτεί
περσινούς και νέους μαθητές!
Γονείς και παιδιά ετοιμαστείτε!!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ Φ7/111145/Δ1,9-9-2021,ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί

την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021,ώρα 8:15 πμ.

Ώρα προσέλευσης: 8:00 πμ-8:15 πμ

Τα παιδιά θα προσέλθουν με την επίδειξη δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του ιού Covid-19.
Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για μικρούς και μεγάλους.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία γονέων μέσα στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου.

Μετά τον Αγιασμό τα παιδιά θα αποχωρήσουν.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά ,

καλή δύναμη και πολύ όρεξη

 για μάθηση και δημιουργία !

 

 

Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ !!!!

Μυρίζει σχολείο!!!!

Μοσχοβολάνε οι γειτονιές στα όμορφα Μαριτσά Ρόδου!!

Καλό μήνα σε όλους και Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Ετοιμαζόμαστε και στο δικό μας νηπιαγωγείο να υποδεχτούμε τα παιδάκια μας! Φέτος το νηπιαγωγείο μας ετοιμάστηκε μέσα στο καλοκαίρι και έγιναν όλες οι απαραίτητες επισκευές!

Ο Αντιδήμαρχος Αφάντου και Πεταλούδων κ.Αναστάσιος Ν. Σπανός, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του κ.Αθανάσιο Βυρίνη και κ.Στράτο Καρίκη, καθώς επίσης με την βοήθεια και συνεργασία του Προέδρου της Κοινότητας Μαριτσών κ.Παπαδημήτρη Γιώργου και του τοπικού Συμβουλίου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βελτιώσουν τις υποδομές στο νηπιαγωγείο μας. Τα παιδάκια μας θα απολαύσουν ένα χώρο καθαρό, φρεσκοβαμμένο, όπου έχουν γίνει συντηρήσεις, κλαδέματα, βαψίματα τοίχων αυλής, ξύλινης περίφραξης, κικλιδωμάτων και παγκακίων και καλλωπισμός του αύλειου χώρου. Έτσι όπως απαιτείται να είναι ο χώρος που παίζουν παιδιά και το παιχνίδι τους να μπορεί να είναι ασφαλές, απολαυστικό και δημιουργικό !!

Τους οφείλουμε ένα μεγάλο << ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >> για όλες τους τις ενέργειες !