«Στα μονοπάτια της ζωής»

Στο Νηπιαγωγείο Μαντουδίου, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, ταξιδέψαμε φέτος «στα μονοπάτια της ζωής» — ένα ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, σεβασμό, αποδοχή και αγάπη για τον άνθρωπο.

Με αφορμή τον θεματικό άξονα «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη», τα παιδιά γνώρισαν μέσα από βιωματικές δράσεις την έννοια της συμπερίληψης. Μιλήσαμε για το πόσο όμορφο είναι να είμαστε όλοι διαφορετικοί, να σεβόμαστε και να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον, να μοιραζόμαστε, να βοηθάμε και να ζούμε όλοι μαζί σε μια ομάδα που χωράει όλους.

1EuVct3i

✋ Δραστηριότητες και εμπειρίες

Μέσα από παιχνίδια ρόλων, συζητήσεις, παραμύθια και εικαστικές δημιουργίες, τα παιδιά εξέφρασαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους:

  • Διαβάσαμε ιστορίες που μιλούν για τη διαφορετικότητα και τη φιλία.

  • Δημιουργήσαμε αφίσες και εικαστικές συνθέσεις.

  • Παίξαμε συνεργατικά παιχνίδια, μαθαίνοντας πως η ομαδικότητα και ο σεβασμός κάνουν τη ζωή πιο όμορφη.

  • Μιλήσαμε για τις «μικρές πράξεις καλοσύνης» που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα στο σχολείο και στο σπίτι.

Y5qAIwTv

💬 Τι μάθαμε

Μέσα από αυτή τη διαδρομή, τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι:

  • Η διαφορετικότητα είναι πλούτος.

  • Ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση χτίζουν δυνατές φιλίες.

  • Όλοι έχουμε δικαίωμα να νιώθουμε αποδεκτοί, αγαπητοί και ισότιμοι.

NnuyOMsR

🌿 Ένα ταξίδι που συνεχίζεται

Το ταξίδι «στα μονοπάτια της ζωής» δεν τελειώνει εδώ. Κάθε μέρα στην τάξη μας, κάθε συνεργασία, κάθε χαμόγελο είναι ένα ακόμα βήμα σε αυτό το μονοπάτι.
Με αγάπη, υπομονή και σεβασμό, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε πώς να ζούμε μαζί – με ανοιχτή καρδιά και βλέμμα.