Δημιουργία Φυτολογίου

Μετά τον περίπατο μας στις 2 Μαΐου για το πικ νικ μας και την συλλογή φυτών αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα φυτολόγιο για το σχολείο μας όπου θα συμπεριλαμβάναμε όλα τα φυτά που κόψαμε στην βόλτα μας αλλά και κάποια επιπλέον που συλλέξαμε από την αυλή μας. Συζητήσαμε τι σημαίνει φυτολόγιο, που μας χρησιμεύει, πώς μπορούμε να το φτιάξουμε αλλά και πώς μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για το κάθε φυτό. Πράγματι, με την βοήθεια μιας εφαρμογής της Google που λέγεται Google lens σκανάραμε το κάθε φυτό και έτσι βρίσκαμε πληροφορίες όπως το όνομα του, που ευδοκιμεί αλλά και πώς το φροντίζουμε. Αφού κάναμε την έρευνα μας και πήραμε πληροφορίες, ξεκινήσαμε να το συναρμολογούμε γράφοντας το κάθε παιδί το όνομα του φυτού που επέλεγε να κολλήσει.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο…

τα παιδιά ενθουσιάστηκαν.

6 1

Γιορτή της Μαμάς

Μανούλες,  χρόνια πολλά!!!!

Δεύτερη Κυριακή του Μάη, γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο οι μανούλες και εμείς δεν θα μπορούσαμε να τις ξεχάσουμε…

Πριν πολλά χρόνια και συγκεκριμένα στις 9 Μαΐου του 1914 καθιερώθηκε στην Αμερική η ημέρα της μητέρας, ως εθνική εορτή και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Τι κάνει μαμά μας για εμάς;

GIORTH THS MHTERAS Selida 03

“Η μάνα δεν είναι αυτή που πάνω της θα στηριχτείς.Είναι αυτή που θα σε κάνει να μην χρειάζεσαι στηρίγματα!”                                                                                                                                                                         DOROTHY CANFIELD FISHER

Διαβάσαμε το τρυφερό παραμύθι “Θα σε αγαπώ ότι κι αν γίνει”

https://www.slideshare.net/slideshow/ss-61684384/61684384

tha se agapo oti ki an gine

και φυσικά φτιάξαμε ένα καδράκι για να της θυμίσουμε πόσο την αγαπάμε καθώς και της χαρίσαμε και μια όμορφη βιγόνια!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες! Γιορτή της μητέρας 2017. Ευχές για τη  μητέρα. - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE