Βιβλία παντού!!!

«Πες μου κάτι, τι αξίζει πιο πολύ από φλουριά;
Πες μου κάτι, τι χαρίζει γέλιο, κέφι και χαρά;
Έλα, πες μου τι γεμίζει παρηγόρια την καρδιά;
Έλα, πες μου, τι σκορπίζει την πιο μαύρη συννεφιά;
Έλα, πες μου, τι ‘ναι εκείνο που με κάνει και δακρύζω,
Που με κάνει να γελάω, που με κάνει να ελπίζω;
Έλα, πες μου, τι ‘ναι εκείνο που με κάνει να γιορτάζω,
Που με κάνει να πετάω, στα ουράνια να καλπάζω;
Ένα βιβλίο! Ένα βιβλίο!
Ένα βιβλίο που μαγεύει, όνειρα στο νου φυτεύει
Και στο ταξίδι της ζωής, πιστά μας συντροφεύει!»
Ευγένιος Τριβιζάς
Η σημερινή μέρα, 2 Απριλίου αποτελεί μια ξεχωριστή μέρα για τους μικρούς μας φίλους μια και είναι  η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
Δηλαδή σ’όλο τον κόσμο από άκρη σε άκρη αυτή την μέρα γιορτάζει το παιδικό βιβλίο και οι συγγραφείς του!  Ο εορτασμός αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τους νέους και συμπίπτει με την γέννηση του σπουδαίου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν( 2 Απριλίου 1805) που έγραψε γνωστά μας παραμύθια “το ασχημόπαπο”, “η βασίλισσα του χιονιού” κ.α.

Ελάτε λοιπόν να ταξιδέψουμε νοερά μαζί στον κόσμο των παραμυθιών , φύγαμε…..

Τα παραπάνω παραμύθια μεταφορτώθηκαν από το naiboro.gr

Έτσι λοιπόν και στο σχολείο μας γιορτάσαμε την Δευτέρα 4 Απριλίου την Παγκόσμια ημέρα του βιβλίου, μια και φέτος έπεφτε μέσα στο Σαββατοκύριακο και για να την θυμόμαστε φτιάξαμε τους παρακάτω σελιδοδείκτες!