«Με ένα κεράκι για ευχή να σώσουμε αυτήν τη Γη…»  

«Με ένα κεράκι για ευχή να σώσουμε αυτήν τη Γη…»  

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 τα παιδιά,  οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί από 14 Νηπιαγωγεία της χώρας:

100o Νηπιαγωγείο Αθηνών, 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, Νηπιαγωγείο Εκκλησοχωρίου Έδεσσας, 7ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, 32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 1ο Νηπιαγωγείο Ιτέας, 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, Νηπιαγωγείο Λιανοκλαδίου, Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, Νηπιαγωγείο Λουτρών Αιδηψού, 3ο Νηπιαγωγείο Πανοράματος, 8ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης, 1ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, 

που συμμετέχουν στο eTwinning πρόγραμμα με τίτλο «Από τη γη ως το φεγγάρι…και πίσω», πήραν μέρος την δράση Η Ώρα της Γης! 

H Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς, να σβήνουν τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, από τις 8:30’μ.μ. έως τις 9:30’μ.μ., ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Η δράση αυτή ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007, σε μία εκδήλωση στην οποία έσβησαν τα φώτα. Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί και σε αυτήν συμμετέχουν περισσότερες από 7.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 187 χώρες, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στο φυσικό περιβάλλον.

Το νηπιαγωγείο μας αναδεικνύεται σε eTwinning school!

Ανάμεσα στα 77 σχολεία της Ελλάδας όλων των βαθμίδων  απονέμεται και στο Νηπιαγωγείο μας η ετικέτα eTwinning school! Επίσημα πλέον ανήκουμε στα σχολεία που σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία «»…αναγνωρίζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρότυπα για το eTwinning και διαμορφώνουν ένα δίκτυο ηγετικών σχολείων που εμπνέουν τη μελλοντική εξέλιξη της δράσης. Χαίρουν υψηλής προβολής σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο…»

 

 

Συμμετοχή στην παγκόσμια καμπάνια TRASH HACK της UNESCO σε συνεργασία με το FEE (Διεθνές Ίδρυμα για την περιβαλλοντική εκπαίδευση)

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια TRASH HACK που συντονίζει το διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και η UNESCO (ASPnet), με στόχο τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων για μία βιώσιμη ανάπτυξη. Στο σχολείο μας τα σκουπίδια μεταμορφώνονται μαγικά σε παιχνίδια, σε στολίδια και σε υπέροχα έργα τέχνης…απολαύστε λίγα από αυτά στο μικρό βιντεάκι με το οποίο συμμετέχουμε στο διαγωνισμό!

https://www.youtube.com/watch?v=nJPDkdy_lQ0

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ SID 2021

Μεγάλη διάκριση για το ασφαλές διαδίκτυο-1ο Βραβείο

Με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο παιδί και την ψυχική, συναισθηματική, σωματική του υγεία, το δίκτυο των 24 νηπιαγωγείων της Εύβοιας και Φθιώτιδας «Ενεργά σχολεία, μια Οικοσυμμαχία» πήρε μέρος στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό του saferinternet4kids  και κέρδισαν το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ! Η αξία του βραβείου γίνεται τεράστια, αν αναλογιστεί κανείς πως περίπου 500 παιδιά και οι οικογένειές τους ταυτόχρονα ενημερώθηκαν και εκπαιδεύθηκαν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Και ας μην ξεχνάμε πως στάσεις και συμπεριφορές που κατακτάμε στην ηλικία των 4-6 ετών μάς συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή! Συγχαρητήρια  σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και στους παντοτινούς μας συνοδοιπόρους, τους γονείς!

 

 

 

 

Παρουσίαση δασο-οικοκώδικα στην τελετή βράβευσης

Στην παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε την παρουσίαση δημιουργίας του δασο-οικοκώδικα του σχολείου μας στο πλαίσιο του ομώνυμου διαγωνισμού του δικτύου «Μαθαίνω για τα δάση» της ΕΕΠΦ

https://www.canva.com/design/DAETDM2MNeE/nWqL_CbFpJ70eGr5YNXWfw/view?utm_content=DAETDM2MNeE&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton