Ενημέρωση γονέων για τα eTwinning και Erasmus+ προγράμματα του σχολείου

Στην προσπάθειά μας να βελτιώνουμε και να εξελίσσουμε συνεχώς τις εκπαιδευτικές μας πρακτικές, με στόχο τα καλύτερα αποτελέσματα για τα παιδιά σε όλα τα επίπεδα, αναζητούμε κάθε χρόνο καινούργια πεδία δράσης, καινοτόμα και προσαρμοσμένα στις νέες εξελίξεις.

Φέτος, για πρώτη φορά θα μπούμε στο μαγικό κόσμο του ERASMUS+ για να δουλέψουμε συνεργατικά με άλλα σχολεία της Ευρώπης, να ανταλλάξουμε ιδέες, να συν-δημιουργήσουμε, να κάνουμε νέους φίλους, να μάθουμε να επικοινωνούμε ηλεκτρονικά δουλεύοντας ένα κοινό έργο, καλλιεργώντας συγχρόνως όλες εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη υγιών προσωπικοτήτων, έτοιμων να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής. Συγχρόνως, για τρίτη χρονιά στη σειρά υλοποιούμε προγράμματα eTwinning και πιο συγκεκριμένα 2 με σχολεία της Ελλάδας και ένα με σχολεία της Ευρώπης.

Λίγα λόγια για το eTwinning και το ERASMUS+

Το eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες ή από την ίδια χώρα, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Το ERASMUS+ συμβάλει στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών,  στην προσφορά βελτιωμένων πρακτικών για την κάλυψη των αναγκών των μειονεκτικών ομάδων και τη διαχείριση των διαφορών των μαθησιακών αποτελεσμάτων που συνδέονται με τις γεωγραφικές και κοινωνικοοικονομικές ανισότητες, συμβάλει επίσης, στην ενίσχυση νέων προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση της κοινωνικής, εθνικής, γλωσσικής και πολιτισμικής πολυμορφίας, αλλά και στην εξέλιξη των ίδιων των εκπαιδευτικών και των δεξιοτήτων τους.

Όμως αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί στόχοι του ERASMUS+ και του eTwinning!  Κυρίως στοχεύουν  σε μια πλήρη και συστηματική συνεργασία των σχολείων σε όλα τα επίπεδα (Μαθητές, Δάσκαλοι, Σχολικές τάξεις και Σχολική Διεύθυνση)

Η συνεργασία μας μαζί σας

Η επικοινωνία των σχολείων και οι συνεργατικές δράσεις θα γίνονται μέσα από το ασφαλές περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας του e-Twinning (ƒhttp://www.etwinning.net) όπου θα πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις μεταξύ των σχολείων, βιντεοκλήσεις, ανταλλαγές e-mails, δημιουργία ψηφιακών παιχνιδιών στα οποία θα έχετε και εσείς πρόσβαση μέσα από διευθύνσεις που θα σας δίνουμε, κ.α. Για όλα αυτά σύμφωνα με τον κανονισμό του προγράμματος είναι απαραίτητη η δική σας συναίνεση. Γι΄αυτό το λόγο παρακαλείσθε, αφού διαβάσετε προσεχτικά την υπεύθυνη δήλωση γονικής συναίνεσης που κρατάτε στα χέρια σας και αν συμφωνείτε να την υπογράψετε και να τη παραδώσετε αύριο στο σχολείο.

Επίσης, πολλές από τις δράσεις μας θα είναι ανοιχτές και στη δική σας συμμετοχή, αφού έχει αποδειχθεί πως τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται μέσα από τη στενή συνεργασία σχολείου-οικογένειας!

Τέλος, μια και η καλύτερη ανατροφοδότηση είναι η αξιολόγηση θα αξιολογήσουμε όλοι μαζί τα προγράμματά μας (παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί) με την ολοκλήρωσή τους και θα τα παρουσιάσουμε σε μία ανοιχτή για όλους εκδήλωση.

Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε.

Καλό μας ταξίδι στα νέα μονοπάτια της μάθησης!