ΣΔΥΜ (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας). 19ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 20/4/2019. Γονείς και παιδιά του Νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου σαν μία κίνηση συμπαράστασης στον κοινωνικό σκοπό της εκδήλωσης και συμμετοχής στα δρώμενα της τοπικής κοινότητας.

Σχετική εικόνα

Ήρθε πάλι Πασχαλιά, με αγάπη και φιλιά, με αυγό και με αρνί, χαίρονται οι χριστιανοί.

Το παραμύθι αυτό εκτός από την ψυχαγωγία που πρόσφερε η ακρόασή του και την ευκαιρία για καλλιέργεια δεξιοτήτων όπως της συγκέντρωσης, έκφρασης, καλλιέργειας φαντασίας, έδωσε αφορμή να αναπτύξουμε τις δεξιότητες της γραφής και των μαθηματικών, φτιάχνοντας το κάθε παιδί το δικό του τιμοκατάλογο στο δικό του μαγαζί. Πώς από ένα παραμύθι αναδύονται δραστηριότητες εγγραματισμού και μαθηματικών, με τρόπο παιγνιώδη και προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών.

Αποτέλεσμα εικόνας για οι λαμπάδες επαναστάτησαν

  

Η μαγειρική ως διαδικασία καλλιέργειας λεπτών χειρισμών, συνεργασίας, γραφής, ανάγνωσης, εννοιών φυσικών επιστημών (στερεά-υγρά), μαθηματικών (ταξινόμηση).

Και βέβαια κατασκευές, δημιουργία, φαντασία, συνεργασία.

Και φέτος βάψαμε τα αυγά μας με τον παραδοσιακό τρόπο χρησιμοποιώντας κρεμμυδόφυλλα.

15 Απριλίου. Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης. Οργανώσαμε μια δράση για να γιορτάσουμε την τέχνη, ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας. Κεντρικό μας θέμα ο Κύκλος που περιέχει και εκφράζει πολλές έννοιες και καταστάσεις της ζωής. Η δράση υλοποιήθηκε στο Πάρκο Σιδηροδρόμων με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Βιωματικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Τα παιδιά ζωγράφισαν σε συνεργασία κύκλους από χαρτόκουτα και πειραματίστηκαν και έπαιξαν με αυτοσχέδια μουσικά όργανα με την καθοδήγηση του κου Δημήτρη Σαρρή.

 

  Η αφίσα μας!

  

  

2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ευκαιρία να μιλήσουμε για τα αγαπημένα μας βιβλία, για το τι μας προσφέρουν και πώς πρέπει να τα φροντίζουμε.

Στο ολοήμερο τα παιδιά εμπνεύστηκαν από το «Μικρό Πρίγκηπα» και έφτιαξαν και σελιδοδείκτες.

 

Ήρθε ο Απρίλης! Ο δεύτερος μήνας της Άνοιξης!

Ακούμε το τραγούδι του Απρίλη και ζωγραφίζουμε τα ψέμματά του.

Βγήκαμε και στην αυλή να κρεμάσουμε τους μάρτηδές μας στα δέντρα να τους πάρουν τα χελιδόνια να φτιάξουν τη φωλιά τους.

Και στο ολοήμερο ζωγράφισαν το τραγούδι «Απρίλη μου, ξανθέ..»

…και τα παιδιά δημιούργησαν ανοιξιάτικες ζωγραφιές με την τεχνική του πουαντιγισμού με μπατονέτα και του κολάζ.