ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ!

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει συνάψει με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6 Μαρτίου) σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου στα σχολεία με την αρωγή του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου You Smile, που έχει δημιουργήσει ο Οργανισμός. Οι δράσεις αυτές είναι μέρος της καμπάνιας #milatora, η οποία αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γίνομαι εθελοντής – Υπερασπίζομαι τα Δικαιώματά μου» εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/65889/112444/Δ7).

Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» κλήθηκαν όλα τα σχολεία και τα παιδιά να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν το δικό τους μήνυμα. Το Νηπιαγωγείο μας  ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συμμετείχε με το δικό του μήνυμα ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό!

Η δράση του νηπιαγωγείου αναρτήθηκε στο site του οργανισμού. ΤΩΡΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2023-2024

«Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-24»

1 έως 20 Μαρτίου 2023

Εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-24, μαθητές γεννημένοι το 2019.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας, για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  1. Είσοδος στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) με τη χρήση κωδικών taxisnet (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  2. Συμπλήρωση στοιχείων:

α)ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του,

β) τα στοιχεία του προνηπίου/ νηπίου για το οποίο αιτούνται την εγγραφή (Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το/τα τέκνο/α για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση),

γ) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους (τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας),

δ) τα στοιχεία άλλου/ων τέκνου/ων, που φοιτά/ούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/ουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/τη Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας,

ε) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του προνηπίου/νηπίου στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου,

στ) τα στοιχεία των συνοδών των προνηπίων/νηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα και εντός της προθεσμίας που ορίζει ο/η Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου.

Δικαιολογητικά:

α) η αίτηση εγγραφής στο τμήμα πρόωρης υποδοχής, το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου (εφόσον το αιτηθούν)

β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

γ) Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας, ή άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

δ) Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. εφόσον υπάρχει, (σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες).

Πριν την οριστικοποίηση της αίτησης απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή τους επιστρέφεται από το Νηπιαγωγείο προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο Νηπιαγωγείο κατόπιν ραντεβού.

 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά προσκομίζονται στο νηπιαγωγείο μέχρι τις 30 Μαρτίου και τις ώρες: 13:00-13:30, κατόπιν ραντεβού.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τζανή Βασιλική

THΛ:                   27460 31003

EMAIL:               mail@nip-kleon.kor.sch.gr

Τσικνοπέμπτη 2023

.jpg

Με κλόουν και σουβλάκια το “τσικνίσαμε” κι εμείς φέτος! Όλοι οι μικροί μαθητές μεταμφιέστηκαν, χόρεψαν , τραγούδησαν και έπαιξαν αποκριάτικα παιχνίδια ! Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την όμορφη αυτή εκδήλωση! Καλή Αποκριά σε όλους!