Πώς διατηρούσαν οι άνθρωποι τα φρούτα όταν περνούσε η εποχή τους;
Τι κερνούσαν τους επισκέπτες παλιότερα;
Τελικά είναι προτιμότερο το σπιτικό γλυκό του κουταλιού
ή ένα γλυκό ζαχαροπλαστείου;
Αυτά συζητούσαμε όσο τα “μικρά άξια χεράκια” έκαναν την προετοιμασία:
έβγαλαν τις ρόγες από το τσαμπί, πλύναμε, γέμισαν την κατσαρόλα,
σκέπασαν με ζάχαρη (πάντα καστανή), η κυρία έβρασε…
Και… ¨Εμείς όλοι οι φίλοι, τρώμε γλυκό σταφύλι“.
Συνεργασία, συνειδητοποίηση των σταδίων εκτέλεσης μιας συνταγής,
ζύγισμα, μοίρασμα και διατήρηση της Παράδοσης…