
Τις πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς επιβάλλεται να συμφωνήσουμε όλοι μεταξύ μας στην τήρηση των κανόνων σωστής συμπεριφοράς προκειμένου να συμβιώσουμε αρμονικά μεταξύ μας όλη τη χρονιά και να περνάμε όλοι όμορφα στο σχολείο με σεβασμό στο διπλανό μας.
Έτσι, υπογράψαμε όλοι το συμβόλαιο με τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς, αφού πρώτα τους συζητήσαμε αναλυτικά και στη συνέχεια κάναμε και σχετικό φύλλο εργασίας.
Γνωρίσαμε όμως και τη νεράιδα Ευγενία που μας έμαθε ευγενικά λογάκια για να λέμε γιατί είμαστε ευγενικά και γλυκά παιδιά.
Μάθαμε επίσης να πλένουμε και τα χέρια μας σωστά για να διώχνουμε τα μικρόβια πέρα μακριά και κάναμε και το πείραμα με το πιπέρι και το σαπούνι και είδαμε πώς το πιπέρι-βρωμιά διαλύεται μόλις έρθει σε επαφή με το σαπούνι και κατανοήσαμε έτσι για ποιο λόγο πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό.
Παίξαμε όμως και παιχνίδια γνωριμίας για να γνωριστούμε και για να δεθεί η ομάδα και παίξαμε και το παιχνίδι όπου κρύβεται ένα παιδί και η υπόλοιπη ομάδα πρέπει να βρει ποιο παιδί λείπει για να φανερωθεί εκείνο.
Κάναμε και εργασία με τη βοήθεια των γονιών μας στο σπίτι όπου σε χαρτόνι κολλήσαμε και ζωγραφίσαμε “τα αγαπημένα μας” τα οποία και παρουσιάσαμε στην παρεούλα στην τάξη στους συμμαθητές μας για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας.
Φτιάξαμε όμως και το παρουσιολόγιο της τάξης μας για να παίρνουμε κάθε μέρα τις παρουσίες μας κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς.










