ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στις 2 Απριλίου 2026, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στην δράση φιλαναγνωσίας της “Κυψέλης”, σχολικής βιβλιοθήκης του 2ου Δημοτικού σχολείου Νέας Αλικαρνασσού, όπου μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της Ελλάδας, διαβάζουμε “μαζί”.

Επιλέξαμε το υπέροχο βιβλίο της Λ. Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου “Το Πάσχα της νόνας χελώνας”. Τα παιδιά απόλαυσαν την ιστορία, συζήτησαν το πάθημα του λαγού και ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους σε φύλλο εργασίας. Στη συνέχεια βάψαμε τα πασχαλινά αυγά μας και κατασκευάσαμε αυγά και πασχαλινές κάρτες εμπνευσμένες από το παραμύθι.

Η δράση μας αναρτήθηκε στο padlet της Κυψέλης  https://padlet.com/kypselilibrary/padlet-je5g50qlyhjek1wkστην κατηγορία “κολάζ και αφίσες”

Επίσης, μοιράσαμε στα παιδιά τα παραμύθια που λάβαμε από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), των ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ. ΑΔΕΡΦΟΙ ΓΚΡΙΜ ΚΑΙ ΑΙΣΩΠΟΥ.

KYPSELH DIABAZOYME MAZI 2 aprilioy  2APRILIOY2

eikona Viber 2026 06 24 23 35 54 592

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *