Σεισμός

Πραγματοποιήθηκε ανάγνωση του παραμυθιού «Ο Πάκι δε φοβάται τους σεισμούς». Με αφορμή το παραμύθι, συζητήσαμε για το τι κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό.

1

Έπειτα, μαθαίνουμε τι είναι σεισμός, τι συμβαίνει όταν γίνεται σεισμός και πως προστατευόμαστε από τους σεισμούς βλέποντας αντίστοιχο εποπτικό υλικό και βίντεο για καλύτερη εμπέδωση.

 

Έφτασε η ώρα να κάνουμε και την άσκηση σεισμού στο Νηπιαγωγείο μας. Μάθαμε, λοιπόν, ότι μπαίνουμε κάτω από το τραπέζι και ακολουθούμε τρία βήματα:

1.Σκύβω    2.Καλύπτομαι     3.Κρατιέμαι.

thumbnail 1 3

Όταν σταματήσει ο σεισμός, κάνουμε τρενάκι μπροστά στην πόρτα. Με ηρεμία και χωρίς πανικό, βγαίνουμε στην αυλή και πάμε στην καθορισμένη θέση μας!

thumbnail 18 2 thumbnail 26

Μάθαμε τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

thumbnail 4 4

Αξίζει να σημειωθεί, πως μάθαμε και τι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας σε περίπτωση σεισμού σε ένα σακίδιο. Έπειτα φτιάξαμε το δικό μας ατομικό “βαλιτσάκι σεισμού”.

thumbnail 1 1   thumbnail 24

thumbnail 2 3  thumbnail 3 2

Τραγούδι