“Προσκύνημα” ….στη Δημοκρατία.

Στο νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την προσέγγιση των εννοιών της  δημοκρατίας, της θυσίας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας σκέψης και λόγου…

Αξιοποιήσαμε  διδακτικά εικόνες, φωτογραφίες, εποπτικό υλικά,  βιβλία και τραγούδια.

Οι μαθητές μας αγάπησαν το “Προσκύνημα”, ένα τραγούδι σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Το “Προσκύνημα” γράφτηκε για  “Το μεγάλο μας τσίρκο”, το  θεατρικό έργο που πρωτοανέβηκε τον Ιούνιο του 1973, λίγο πριν από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου…

17 Νοέμβρη…

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, επισκέφθηκαν το Δημοτικό σχολείο Φιλοθέης για να παρακολουθήσουν τη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές της Δ’  δημοτικού. Οι μαθητές πήραν μέρος  στην εκδήλωση με το τραγούδι “Προσκύνημα” των Σταύρου Ξαρχάκου και Ιάκωβου Καμπανέλη, ένα τραγούδι αφιερωμένο στα θύματα του Πολυτεχνείου.

Πολυτεχνείο

 

“Απονομή” πιστοποιητικών Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα …

Η εβδομάδα ξεκίνησε με μια ξεχωριστή επίσκεψη στο σχολείο μας….

Η κ. Ευαγγελή Σκορδέλη, καθηγήτρια πληροφορικής στο δημοτικό σχολείο Φιλοθέης,  ήρθε στο νηπιαγωγείο μας  παρέα με το ρομποτάκι της και μας  μίλησε  για τον προγραμματισμό και τη ρομποτική, μαθήματα που  θα διδαχτούμε στο δημοτικό.

Η κ. Ευαγγελή ενημερώθηκε για τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα και μαζί με την κ. Σοφία Πατσαρούχα απένειμαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή δράση.

Ρόμπυ

Τα εγκαίνια της καραβογωνιάς μας…

Μία νέα “γωνιά”  προστέθηκε στα κέντρα ενδιαφέροντος του Νηπιαγωγείου μας, το κρουαζιερόπλοιο ” ΒLUE STAR ΦΟΙΝΙΚΑΣ”.

Η ιδέα πρέκυψε από τα παιδιά και η κ.Άννα Φαλαγκά οργάνωσε την υλοποίση της με τη βοήθεια  μαθητών, γονέων και  εκπαιδευτικών.

Οι γονείς “δάνεισαν” αντικείμενα για να διαμορφωθεί η γωνιά και ετοίμασαν το κέρασμα για τα εγκαίνια της γωνιάς μας.

Για τα εγκαίνια της γωνιάς  οργανώθηκε καταπληκτικό θεατρικό παιχνίδι που ξεκίνησε από την αυλή του Νηπιαγωγείου και τελείωσε με το σπάσιμο της σαμπάνιας-πινιάτας. Στο θεατρικό παιχνίδι συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου.

Το “ασχημόπαπο” πάει…..στο νηπιαγωγείο Φιλοθέης …

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Φιλοθέης απόλαυσαν στην αυλή του σχολείου τους την παράσταση “Το ασχημόπαπο”. Η θεατρική ομάδα “Μαγικές Σβούρες” παρουσίασε το γνωστό και αγαπημένο παραμύθι  με χιούμορ, γρήγορο ρυθμό και μουσική  του Αμαντέους Μότσαρτ. Η παράσταση τελείωσε με ένα θεατρικό παιχνίδι  που βοήθησε  τα παιδιά να αντιληφθούν και μέσα από τη δική τους συμμετοχή τα μηνύματα του έργου.

Μύθοι και αλήθειες για τον σεισμό…

Οι μαθητές των τριών τμημάτων του νηπιαγωγείου παρουσίασαν στην αυλή του σχολείου, μύθους για τον σεισμό, από την Ελλάδα, την Ινδία και την Αμερική .

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Νηπιαγωγείου στην Ημέρα Υπαίθριας Τάξης.

Ακολούθησε συζήτηση και παρουσίαση της επιστημονικής άποψης για τον σεισμό.

Η ημέρα έκλεισε με άσκηση σεισμού και κατασκευή σεισμικών σπιτιών…

2 Νοεμβρίου …Ημέρα Υπαίθριας τάξης

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας γιόρτασαν  την Ημέρα Υπαίθριας Τάξης, συμμετέχοντας στο  κίνημα  OYTDOOR CLASSROOM DAY, ένα παγκόσμιο κίνημα που έχει σαν σκοπό  να εμπνεύσει και να γιορτάσει το παιχνίδι και τη μάθηση στην ύπαιθρο.

Τα παιδιά περνούν λιγότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους  και αυτό επηρεάζει την υγεία, την ευημερία και την ανάπτυξή τους. Ο χρόνος σε εξωτερικούς χώρους – την Ημέρα της Υπαίθριας Τάξης και κάθε μέρα – θα κάνει τα παιδιά πιο χαρούμενα, υγιή και θα τα εξοπλίσει με τις δεξιότητες που χρειάζονται για τη ζωή.

Οι μαθητές μας έπαιξαν, γευμάτισαν, παρατήρησαν, γυμνάστηκαν και  συμμετείχαν σε οργανωμένη δράση για τον σεισμό, στην αυλή του σχολείου μας κάτω από τη σκιά των δέντρων. 

 

 

 

Φθινοπωρινές κολοκύθες με γραμμές και χρώματα…