Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης που εκπονούμε φέτος στο νηπιαγωγείο μας υλοποιήσαμε ενημέρωση -ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς των μικρών μαθητών που ολοκληρώνουν σε λίγες μέρες την φοίτηση τους στο Νηπιαγωγείο μας και οδεύουν ολοταχώς για το μεγάλο σχολείο , για την ομαλή μετάβαση με θέμα τους παράγοντες που επιδρούν στην ομαλή μετάβαση των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.
α)Τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των παιδιών της προσχολικής ηλικίας και πως επηρεάζουν την σχολική ετοιμότητα των νηπίων για την Α Δημοτικού – β)Ο βαθμός και η ποιότητα της οικογενειακής υποστήριξης στην ομαλή μετάβαση.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν η σχολική ψυχολόγος του συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου , κα. Λεμπέση Μαρία ,και ο ειδικός Παιδαγωγός κος Αμέρ Κωνσταντίνος
Μοιραστήκαμε με τους γονείς, προβληματισμούς, συναισθήματα και σκέψεις, απορίες για το δικό τους ρόλο στην σημαντική αυτή μετάβαση στην ζωή των παιδιών τους.
Κατανοήσαμε ότι εκείνο που έχει πρωταρχική σημασία δεν είναι η πρόωρη προετοιμασία και η αποσπασματική εξάσκηση του παιδιού στη γραφή, στην ανάγνωση και στην αρίθμηση αλλά, η προσπάθεια να αναπτύξει το νήπιο βασικές προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες.

