Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2021

Οδηγίες για την έκδοση σχολικής κάρτας covid19 στην πλατφόρμα edupass.

Αγαπητoί γονείς

Aπό την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 η σχολική κάρτα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες εκδίδεται μέσω της  νέας πλατφόρμας  edupass.gov.gr

Σύμφωνα με  το ΦΕΚ 4960/26-10-2021:

α) Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/ τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας /δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και, ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών  – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών taxisnet, και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα.

Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/ τρια/Υποδιευθυντή/τρια, ή Προϊστάμενο/νη.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές κάθε φορά γνωστοποιούνται.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Η καταχώριση των στοιχείων και των αποτελεσμάτων από τα self test θα γίνεται το βράδυ της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Το πρωί της Τρίτης και της Παρασκευής το σχολείο θα ενημερώνεται αυτόματα από το σύστημα για το ποιοι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στη σχολική μονάδα.

Η χειρόγραφη κάρτα, επισημαίνουμε πως μπορεί να γίνει δεκτή, εφόσον το αποτέλεσμα έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα, γεγονός το οποίο θα επαληθεύεται από τη σχολική μονάδα. 

Για είσοδο στην πλατφόρμα επιλέγετε edupass.gov.gr και χρησιμοποιείτε κωδικούς taxisnet.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. 

 

 

Από φέτος σε όλα τα νηπιαγωγεία ,δύο φορές  την  εβδομάδα  τα  παιδιά  θα διδάσκονται και Αγγλικά, από εκπαιδευτικό της  αντίστοιχης ειδικότητας, με τρόπο προσαρμοσμένο στην ηλικία τους.

Στο νηπιαγωγείο μας υπεύθυνη εκπαιδευτικός ορίστηκε η κ Αναστασία Γιαννοπούλου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2020-2021

 

Στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων έχουν ενταχθεί από το Σεπτέμβριο τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν ξεκινάμε και μεις στην τάξη μας τα πρώτα εργαστήρια.

Το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» ομαδοποιείται σε τέσσερις Θεματικές Ενότητες, οι οποίες προκύπτουν από τους Παγκόσμιους Δείκτες Αειφόρου Ανάπτυξης (περιβάλλον, ευ ζην, ασφάλεια, κοινωνία των πολιτών, σύγχρονη τεχνολογία και επιχειρηματικότητα) και προσαρμόζεται ανά ηλικία. Ειδικότερα, οι θεματικές είναι οι εξής:

Για το Νηπιαγωγείο μας και για το σχολικό έτος 2021-2022 οι θεματικές ενότητες με τις οποίες θα ασχοληθούμε στα πλαίσια των εργαστηρίων Δεξιοτήτων και οι οποίες επιλέχθηκαν από τις Νηπιαγωγούς είναι:

 

  1. 1ος θεματικός κύκλος: Ζω καλύτεραΕυ ζην

Υποενότητα: Διατροφή

Τίτλος: «Ο Ρούλης, ο Τροφούλης στον κόσμο της υγιεινής διατροφής»

  1. 2ος θεματικός κύκλος: Φροντίζω το περιβάλλο Υποθεματική: Οικολογική Συνείδηση Τίτλος: «Θάλα-SoS-α χωρίς πλαστικά
  2. 3ος θεματικός κύκλος: Ενδιαφέρομαι και ενεργώΚοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

Υποθεματική: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Συμπερίληψη

Τίτλος: «Κι αν ήμουν εγώ»

  1. 4ος θεματικός κύκλος: Δημιουργώ και ΚαινοτομώΔημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία

Υποθεματική: STE(A)Μ

Τίτλος: «STEAM –και η γη γυρίζει

Η ομαδοποίηση των δεξιοτήτων γίνεται σε τέσσερις κύκλους στοχοθεσίας:

Α) Δεξιότητες 21ου αιώνα (4cs)

Α1. Δεξιότητες μάθησης 21 ου αιώνα (4cs) (Κριτική σκέψη, Επικοινωνία, Συνεργασία, Δημιουργικότητα)

Α2. Ψηφιακή μάθηση 21 ου αιώνα (4cs σε ψηφιακό περιβάλλον) (Ψηφιακή επικοινωνία, Ψηφιακή συνεργασία, Ψηφιακή δημιουργικότητα, Ψηφιακή κριτική σκέψη, Συνδυαστικές δεξιότητες ψηφιακής τεχνολογίας, επικοινωνίας και συνεργασίας)

Α3. Παραγωγική μάθηση μέσω των τεχνών και της δημιουργικότητας.

Β) Δεξιότητες ζωής

Β1. Δεξιότητες της κοινωνικής ζωής (Αυτομέριμνα, Κοινωνικές δεξιότητες, Ενσυναίσθηση και ευαισθησία, Πολιτειότητα, Προσαρμοστικότητα, Ανθεκτικότητα, Υπευθυνότητα)

Β2. Δεξιότητες της ψηφιακής ιθαγένειας (Ευχέρεια στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση,

Ψηφιακή πολιτειότητα, Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, Προστασία από εξαρτητικές συμπεριφορές στις τεχνολογίες, ανθεκτικότητα)

Β3. Δεξιότητες διαμεσολάβησης και κοινωνικής ενσυναίσθησης (Ενσυναίσθηση και

ευαισθησία, Διαμεσολάβηση, Επίλυση συγκρούσεων, Πολιτειότητα)

Β4. Δεξιότητες επιχειρηματικότητας (Πρωτοβουλία, Οργανωτική ικανότητα, Προγραμματισμός, Παραγωγικότητα, Αποτελεσματικότητα).

Γ) Δεξιότητες της τεχνολογίας, της μηχανικής και της επιστήμης

Γ1. Δεξιότητες της τεχνολογίας (Δεξιότητες δημιουργίας και διαμοιρασμού ψηφιακών δημιουργημάτων, Δεξιότητες ανάλυσης και παραγωγής περιεχομένου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, Δεξιότητες διεπιστημονικής και διαθεματικής χρήσης των νέων τεχνολογιών)

Γ2. Δεξιότητες διαχείρισης των Μέσων (Πληροφορικός γραμματισμός, Ψηφιακός γραμματισμός, Τεχνολογικός γραμματισμός, Γραμματισμός στα μέσα, Ασφάλεια στο

διαδίκτυο)

Γ3. Ρομποτική (Δεξιότητες μοντελισμού και προσομοίωσης, Επιστημονική/ υπολογιστική σκέψη).

Δ) Δεξιότητες του νου

Δ1. Στρατηγική Σκέψη (Οργανωσιακή σκέψη, Μελέτη περιπτώσεων και Επίλυση προβλημάτων)

Δ2. Πλάγια σκέψη (Δημιουργική, παραγωγική, ολιστική σκέψη)

Δ3. Ρουτίνες σκέψης και αναστοχασμός

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ crash the code

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα λάβει μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού από τις 9 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021. Μια πρωτοβουλία βάσης που στόχο έχει να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό  προσιτό σε όλους με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο!