Αρχείο μηνός Μάιος 2020

Υπεύθυνη δήλωση μη παρακολούθησης προγράμματος.

Αν κάποιος γονιός θεωρεί πως το παιδάκι του δεν μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου είτε επειδή το ίδιο ανήκει σε κάποια από τις ευπαθείς ομάδες είτε κάποιος από τα μέλη της οικογένειας του ας συμπληρώσει την παρακάτω δήλωση κι ας την στείλει στο σχολείο είτε ηλεκρονικά είτε αυτοπροσώπως ύστερα από επικοινωνία με τις νηπιαγωγούς.

ypeythini-dilosi_form

Συνάντηση σε ένα λίγο…… διαφορετικό σχολείο.

 

Ήρθε η ώρα μετά από σχεδόν 3 μήνες. Μόνο που τα πράγματα θα είναι λίγο…. διαφορετικά αλλά με την ίδια αγάπη και ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Μελετώντας τις εγκυκλίους με τις οδηγίες των ειδικών διαμορφώσαμε τις τάξεις  έτσι ώστε να υποδεχτούν με ασφάλεια τα παιδιά σύμφωνα με τις νέες ανάγκες.

Ζητάμε την βοήθεια και τη συνεργασία σας για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η προσαρμογή των παιδιών σε αυτό το νέο σχολείο.

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται ως εξής: Τα παιδιά θα συνοδεύονται από τους γονείς έως τα κάγκελα της αυλής όπου και θα παραδίδονται στην νηπιαγωγό που έχει οριστεί υπεύθυνη και η οποία θα τα συνοδεύει στις τάξεις. Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τον γνωστό χρόνο προσέλευσης 8.15-8.30. Μετά από αυτήν την ώρα απαγορεύεται ρητά η είσοδος στο χώρο του σχολείου. Το μεσημέρι επίσης θα παραλαμβάνεται τα παιδιά από το ίδιο σημείο στις 12.45- 13.00 οπότε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποχώρησης. Σας παρακαλούμε περιμένοντας στο πεζοδρόμιο το πρωί και το μεσημέρι να μην συνωστίζεστε και να τηρείτε την απόσταση του ενάμιση μέτρου.

Ακολουθώντας τις οδηγίες και μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων τα παιδιά των δύο τμημάτων δεν θα έχουν καμία επαφή κατά τη διάρκεια της ημέρας . Θα προσπαθούμε κατά το δυνατόν να περνάμε χρόνο στην αυλή. Έχουν καθοριστεί τα σημεία όπου το κάθε τμήμα θα έχει το δικό του χώρο για οργανωμένες δραστηριότητες μα και για διάλειμμα. Οι  αίθουσες θα αερίζονται διαρκώς και θα γίνεται καθαριότητα και απολύμανση από την καθαρίστρια μια φορά κατά την διάρκεια του ωραρίου και μία φορά μετά την λήξη. Κάθε μέρα τα παιχνίδια που θα είναι περιορισμένα και που θα δίνονται ατομικά, θα απολυμαίνονται.

Στην τάξη κάθε παιδί έχει την δική του θέση στο τραπέζι, που θα κάθονται δύο παιδιά σε τέτοια διάταξη ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή απόσταση μεταξύ τους. Κάθε παιδί θα έχει τα δικά του ατομικά υλικά. Θα πλένουν πολλές τα χέρια τους κατά τη διάρκεια της μέρας και θα χρησιμοποιούν αντισηπτικά κάθε φορά που θα τελειώνουν μια δραστηριότητα.

 

 

 

 

 

Κάθε πρωί πριν έρθουν  σχολείο θα πρέπει να κάνετε θερμομέτρηση των παιδιών. Στο παραμικρό σύμπτωμα (βήχας, δέκατα, καταρροή, μπουκωμένη μύτη, κόπωση, δυσκολία αναπνοής, διάρροια, εμετός) κρατάμε το παιδί μας στο σπίτι και το στέλνουμε όταν το επιτρέψει ο παιδίατρος και ταυτοχρόνως ενημερώνουμε το σχολείο. Αν κατά τη διάρκεια του προγράμματος του Νηπ/γείου ένα παιδάκι εμφανίσει κάποιο από τα συμπτώματα, οδηγείται σε ειδικό  χώρο που έχει οριστεί, από όπου ειδοποιείστε και το παραλαμβάνετε άμεσα και μας ενημερώνετε για την πορεία της ασθένειας (αν υφίσταται.)

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα εισέρχεται κανείς στο χώρο του σχολείου και αν συμβεί αυτό θα τηρείται λεπτομερώς ημερολόγιο.

Να ξέρετε πως και για μας δεν είναι καθόλου εύκολη, αυτή η διαμορφωμένη από τις ανάγκες κατάσταση. Στόχος μας είναι να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών  σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, όσο και αν αυτό που διαβάζετε σας τρομάζει. Ζητάμε να εφαρμόζετε με τα παιδιά και εκτός σχολείου αυτά που τους μαθαίνουμε στο Νηπ/γείο για να τα εκπαιδεύσουμε μαζί σωστά για τους σωστούς τρόπους προστασίας. Να γίνουν υπεύθυνοι ώστε να προστατεύουν τους εαυτούς μας και τους άλλους.

Σας περιμένουμε και το χαμόγελό σας θέλουμε να συναντάει το δικό μας κάθε πρωί όπως κάθε μέρα πριν τρεις μήνες. Γιατί τα αγαπημένα και των δυο μας ζουζουνάκια,πρέπει να χαμογελάσουν ξένοιαστα και πάλι.

 

 

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…..

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 2020-2021

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΟΙ  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2020-2021 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 30 ΜΑΙΟΥ 2020Οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, για το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.  Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).  Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο νηπιαγωγείο.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ:

α) η αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ή/και το τμήμα πρόωρης υποδοχής β) το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας,γ) το βιβλιάριο υγείας του μαθητή/τριας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια,δ) γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή τους επιστρέφεται από το νηπιαγωγείο στους γονείς/κηδεμόνες προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr). Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται αποδεκτή.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020 ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ  Τ0 2016 ΩΣ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2015 Ως ΝΗΠΙΑ.

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ