Ινδιάνοι…ινδιάνοι μικροί!

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Ελεώνα | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 01-03-2021

Οι Απόκριες  φτάνουν και όπως είναι φυσικό τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Ξεκίνησαν λοιπόν να μας λένε τις ιδέες τους για το τι μάσκες  θέλουν να φτιάξουμε ώστε να μεταμφιεστούν! Κινεζάκια, ινδιάνοι κ.α. Με αφορμή λοιπόν τις μάσκες που ζήτησαν ξεκινήσαμε να μιλάμε για τις φυλές του κόσμου. Πού μένει η κάθε φυλή; Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μιας; Σε τι διαφέρουν από εμάς;

Αρχικά, είπαμε τον Ινδιάνικο μύθο για τις φυλές του κόσμου: Κάποτε ο Θεός Μανιτού προσπάθησε να φτιάξει τον άνθρωπο από πηλό ψήνοντάς το στον φούρνο. Το πρώτο ανθρωπάκι του, όμως, κάηκε κι έγινε κατάμαυρο έτσι έχουμε την μαύρη φυλή, το δεύτερο έμεινε άψητο που είναι η λευκή φυλή, το τρίτο το άλειψε με λάδι κι έγινε κίτρινο και έτσι έχουμε την κίτρινη φυλή, το τέταρτο το πρόσεξε λίγο περισσότερο, ροδοκοκκίνισε κι έφτιαξε την κόκκινη φυλή.

Έπειτα, είδαμε πάνω στην υδρόγειο σφαίρα τις πέντε ηπείρους και δείξαμε που μένει η κάθε φυλή: οι Ινδιάνοι, οι Κινέζοι, οι Εσκιμώοι και οι Αφρικανοί . Έπειτα, φτιάξαμε το γαϊτανάκι του κόσμου!

 

     

Πρώτη φυλή  που προσεγγίσαμε είναι αυτή των  Ινδιάνων ή αλλιώς την κόκκινη φυλή όπως ονομάζεται! Οι Ινδιάνοι ζουν στην Αμερική και η χαρακτηριστική τους φορεσιά είναι φτιαγμένη από δέρματα ζώων! Συνηθίζουν να βάφουν τα πρόσωπα τους και φοράνε καπέλα με πολύχρωμα φτερά.  Είδαμε το τοτέμ , που είναι ένα από τα λατρευτικά τους σύμβολα και τις σκηνές τους.

Μπορείτε να δείτε εποπτικό υλικό σχετικό με τη ζωή των Ινδιάνων στον παρακάτω σύνδεσμο

Ώρα για παιχνίδι! Αφού φορέσαμε τα ινδιάνα καπέλα ,χορέψαμε γύρω από τη φωτιά το χορό της βροχής…

      

Ξεκουραστήκαμε στη μικρή σκηνή μας …

     

Χρωματίσαμε μακαρόνια για να φτιάξουμε ινδιάνικα κολιέ….

    

Και ακούσαμε το τραγουδάκι «10 ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΜΙΚΡΟΙ»

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση