Χριστούγεννα

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Ελεώνα | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 19-12-2020

untitled

  Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι οι καλύτερες μέρες του χρόνου και η πιο μαγική εποχή. Τα περιμένουν με ανυπομονησία, γιατί περιμένουν τα δώρα που θα τους φέρει ο Άγιος Βασίλης, για τον ιδιαίτερο στολισμό που κάνουμε στο σπίτι και ειδικά στην πόλη.  Τα παιδιά θα κρατήσουν αναμνήσεις από τα ευτυχισμένα Χριστούγεννα για όλη τους τη ζωή. Αυτές οι μέρες βοηθούν τα παιδιά να κρατήσουν όμορφες αναμνήσεις τις οποίες θα τις έχουν σαν οπλοστάσιο στις κακές περιόδους της ζωής τους. Μέσα από αυτές τις αναμνήσεις των ευτυχισμένων Χριστουγέννων της παιδικής ηλικίας θα βρίσκουν δύναμη και κουράγιο για οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουν. Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη, η φιλαλληλία (το να αγαπάμε τους άλλους), η συντροφικότητα και η προσφορά. Πρέπει να δούμε τα Χριστούγεννα σαν μια εποχή που θα μείνουμε περισσότερο στο σπίτι, θα είμαστε πιο χαλαροί, θα μπορούμε να παίξουμε ουσιαστικά και να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά, να τα ακούσουμε και να τους μιλήσουμε.
Στο παρακάτω padlet μπορείτε να ακούσετε την αφήγηση κάποιων χριστουγεννιάτικων παραμυθιών:
Με αφορμή κάποιο χριστουγεννιάτικο παραμύθι οι μικροί μαθητές μας ζωγράφισαν ή έκαναν χριστουγεννιάτικες κατασκευές τις οποίες μπορείτε να τις απολαύσετε στο παρακάτω padlet.

ΖΩΑΚΙΑ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ!

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Ελεώνα | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 14-12-2020

Ο χειμώνας έφτασε και τα ζωάκια προετοιμάζονται κατάλληλα για να τον υποδεχτούν! Πώς αντιμετωπίζουν  τις κρύες μέρες του χειμώνα; Μερικά από αυτά μεταναστεύουν σε ζεστές χώρες, άλλα κάνουν τις προμήθειες τους και ετοιμάζουν κατάλληλα τις φωλιές τους και κάποια άλλα απλά κοιμούνται μέχρι την άνοιξη, δηλαδή πέφτουν σε χειμερία νάρκη!

Μπορείς να δεις τα ζωάκια αυτά και τις φωλιές τους πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://blogs.sch.gr/nipele/files/2020/12/ζωακια-σε-χειμερια-1-1.pptx

Μέσα από το παραμύθι “το γάντι”, διαδραστικά φύλλα εργασίας, διασκεδαστικά παιχνιδοτράγουδα και κατασκευές προσεγγίσαμε τη θεματική ενότητα “ζωάκια σε χειμερία νάρκη”!

 

Μερικά από τα έργα μας!

  

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Ελεώνα | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 10-12-2020

 

 

H Διαφορετικότητα

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Ελεώνα | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 10-12-2020

Ο καθένας από μας είναι διαφορετικός και μοναδικός και έχει τη δική του προσωπικότητα! 

Και όλοι μαζί μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά και να φτιάξουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

Μπορείς, αν θέλεις, να παρακολουθήσεις τα παραμυθάκια και να συζητήσεις με τους γονείς σου για το τι σου άρεσε!

 

Μετάβαση στο padlet.com

 

 

Οι πέντε αισθήσεις!

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Ελεώνα | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 04-12-2020

Καθημερινά δεχόμαστε ερεθίσματα από  ήχους, μυρωδιές και εικόνες !! Απολαμβάνουμε μια ωραία μουσική η τη μυρωδιά από ένα λουλούδι η ακόμα και τη παρέα ενός βιβλίου! Όλα αυτά γίνονται μέσω των πέντε αισθήσεων: της όρασης,της ακοής,της αφής και της γεύσης! Τα παιδιά είναι σημαντικό να  ανακαλύπτουν τις αισθήσεις και τα αισθητήρια όργανά τους!Έτσι κ εμείς προσπαθήσαμε να  συνειδητοποιούν βιωματικά τη σημασία τους και τη συνολική εικόνα που παρέχουν για τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Ακόμα, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα αναπηρίας, με αφορμή ένα βίντεο, συζητήσαμε ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά άτομα;Πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε; Πώς μπορούμε να τα κάνουμε να νιώσουν χαρούμενα;

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις δυσκολίες της καθημερινότητας αυτών των ατόμων, προσπαθήσαμε να σταθούμε στο ένα πόδι και να ζωγραφίσουμε με κλειστά μάτια, χωρίς δηλαδή την αίσθηση της όρασης!

 

 

 

To σώμα μου

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Ελεώνα | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 01-12-2020

Το σχήμα του σώματος είναι η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας. Το παιδί πρέπει να γνωρίσει τα διάφορα μέρη του σώματός του, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί τέλεια. Θα μπορέσει , έτσι, να συντονίσει καλύτερα τις κινήσεις του, να έχει καλύτερη ισορροπία…

 

 

Σας παρουσιάζουμε τα έργα μας! Σχηματίσαμε το σώμα μας και τα μέρη του με διάφορα υλικά όπως μπατονέτες, μακαρόνια κ.α !

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση