Πάμε θέατρο;

0

Συγγραφέας: Νηπιαγωγείο Ελεώνα | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 06-04-2020

Πάμε θέατρο;

 

 

 

Το θέατρο έχει τη δύναμη να συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια ενός παιδιού και να το κάνει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν και άλλες μορφές έκφρασης. Πρόκειται για μια ζωντανή τέχνη η οποία καταφέρνει να μεταδίδει στο παιδί συγκλονιστικά συναισθήματα, γνώσεις, μηνύματα και να ενεργοποιεί τα πνευματικά του χαρίσματα.

Μέσα από αυτό μπορεί να προβάλλει τις υψηλές αξίες και να δημιουργεί πρότυπα. Το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους σε ένα παιδί: από την πλευρά του θεατή παρακολουθώντας μια παράσταση και από την πλευρά του ηθοποιού, όπου το παιδί συμμετέχει ενεργά και βιώνει το θεατρικό ρόλο.

Οι εξαιρετικές παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθεάτρου, μουσικής για παιδιά είναι μια ευκαιρία να μάθουν για τις ηθικές αξίες και γενικότερα για τη ζωή και αποτελούν ένα ισχυρό διδακτικό εργαλείο.  Το θέατρο είναι εντελώς διαφορετικό από την παρακολούθηση μιας ταινίας γιατί είναι ζωντανό και αυτή είναι και η διαφορά που ασκεί μια διαφορετική επίδραση και γοητεία στο παιδί.

Πηγή:infokids.gr

 

Παιδιά μου, δυστυχώς αυτή τη σχολική χρονιά παρακολουθήσαμε μόνο μια θεατρική παράσταση”Συρανό ντε Μπερζεράκ” από τον Ηλία Καρελλά στο θέατρο Κάππα, η οποία ήταν υπέροχη.

Παρόλο αυτά αξιόλογες παραστάσεις έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και από το σπίτι με την οικογένειά μας. Μπορείτε να πατήσετε στους παρακάτω συνδέσμους και να επιλέξετε όποια θεατρική παράσταση επιθυμείτε. Από το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και τον «Δον Κιχώτη» του Σταύρου Τσακίρη.

 

Ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου

Στα δεξιά της κάθε παράστασης, εκεί που αναφέρεται το «Οπτικοακουστικό Υλικό», θα δείτε και θα επιλέξετε τις δυνατότητες που δίνει η κάθε παράσταση (ήχου ή βίντεο).

https://www.youtube.com/watch?v=Y9HBuo1O6TI&feature=youtu.be

Το βαλς με τα παραμύθια (2019) , της Κάρμεν Ρουγγέρη

https://www.youtube.com/watch?v=Y9HBuo1O6TI&feature=youtu.be

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση