nipdrepa's blog

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Αρχεία για Απρίλιος, 2024


ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην δράση συνεισφοράς συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρουχισμό  και είδη πρώτης ανάγκης  για τις ανάγκες  των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας.

Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των παιδιών στοχεύει στην ανάπτυξη της κοινωνικής ευαισθησίας και συνεισφοράς στον συνάνθρωπο.

3η Διημερίδα Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών Erasmus+ με τίτλο: «Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ Καινοτομία-Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου με τις εκπαιδευτικούς Μαντζανίδου Γαρυφαλλιά και Κακαβούλα Σοφία στην 3η Διημερίδα Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών Erasmus+ με την εισήγηση ” MY CODING BAG WITHOUT A COMPUTER”

Η εκπαιδευτικός Μαντζανίδου Γαρυφαλλιά, συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση του ΙΚΥ, στην ζωντανή συζήτηση για την ανάδειξη καλών πρακτικών που υλοποίησε και καθοδήγησε ο Συντονιστής Βασικής Δράσης 2 και TCA Officer του ΙΚΥ κ. Αναστάσιος  Μπάρμπας αναδεικνύοντας τις σπουδαίες αλλαγές που έχουν συμβεί στην οργανωτική κουλτούρα των σχολικών μονάδων, στο κλίμα της σχολικής τάξης, στις δεξιότητες των εκπαιδευτικών για εφαρμογή επιτυχημένων στρατηγικών διδασκαλίας , στα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών αλλά και στις θετικές δομικές αλλαγές σε επίπεδο προσωπικότητας που έχουν συμβεί σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που βίωσαν την Erasmus+ εμπειρία. https://www.facebook.com/reel/26117233771209488

https://www.facebook.com/RDEWGRegionalDirectorateofEducationofWesternGreece/posts/pfbid02EVqByC6cbuGmcytafA8Zazxm8adNU8QAGnDAP1h7kbuMLnq7woQHzBGBVeNS3zUVl

https://www.instagram.com/pde_de/reels/

https://pdede.sch.gr/deltio-typoy-3i-diimerida-antallagis-kalon-praktikon-erasmus-me-titlo-eyropaika-programmata-erasmus-kainotomia-eyropaiki-diastasi-stin-ekpaideysi/

Δελτίο Τύπου: 3η Διημερίδα Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών Erasmus+ με τίτλο: «Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ Καινοτομία-Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση

«Ο πολιτισμός ενός έθνους φαίνεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα»ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Η 4η Απριλίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με έρευνες εκατομμύρια ζώα ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στο σχολείο μας την ημέρα αυτή μιλήσαμε για τα αδέσποτα ζώα , την σημασία της φιλοζωίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, την παροχή ιατρικής φροντίδας  και της προστασίας όλων των ζώων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα ζώα είναι πλάσματα που έχουν ανάγκες και συναισθήματα, τα οποία πρέπει να τα σεβόμαστε.

«Ο πολιτισμός ενός έθνους φαίνεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα»   : Μαχάτμα Γκάντι

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ

20240401 15130720240401 15240620240401 152625

 

Με αφορμή την Πρωταπριλιά , μιλήσαμε για τον πιο ‘ΜΕΓΆΛΟ ΨΕΎΤΗ” και στην συνέχεια κάναμε μαθηματικές δραστηριότητες και τεστ λογικής  με τον Πινόκιο .

Erasmus+ Επίσκεψη εκπαιδευτικών στο σχολείου μας

Ολοκληρώθηκε την  Τετάρτη 7/02/2024 η τρίτη διακρατική συνάντηση του  προγράμματος  Erasmus+ΚΑ122 με θέμα δραστηριότητες Ρομποτικής χωρίς υπολογιστή, που έλαβε χώρα από 4- 7 /02/2024  με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από τις τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Τσεχία,  Πορτογαλία,  και Ελλάδα.

Την πρώτη μέρα οι μαθητές του σχολείου μας καλωσόρισαν με τραγούδια  τους εκπαιδευτικούς  ι και ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Δημοτικού σχολείου και γνωριμία με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές. Ακολούθησαν δραστηριότητες και εργαστήρια του προγράμματος, στην τάξη του Νηπιαγωγείου με παρουσιάσεις powerpoint των συμμετεχόντων σχολείων καθώς και δραστηριότητες unplugging coding από τους μαθητές μας. Στην συνέχεια συζητήσαμε για τις  τις διαφορετικές εκπαιδευτικές πρακτικές που ακολουθεί η κάθε χώρα.  Οι εκπαιδευτικοί  γεύτηκαν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές που ετοίμασαν οι γονείς του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τους οποίους οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν θερμά.

Την τελευταία ημέρα οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στην επόμενη συνάντηση  στην Τουρκία και έγινε αναστοχασμός και αξιολόγηση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ

Το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών την Παρασκευή 29/3/2024 επισκέφθηκε το σχολείο μας και το Δημοτικό σχολείο και μας ενημέρωσαν για τους αστεροειδής  και τους μετεωρίτες με εκθέματα, παρουσιάσεις βίντεο και ομιλίες.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων