• ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

• Το διδακτικό προσωπικό του 1ου Νηπιαγωγείου Δράμας, εύχεται στους γονείς και τα παιδιά, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με υγεία και πολλές μικρές και μεγάλες χαρές.

• ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ. Ημερίδα «Η μουσική εκπαίδευση στην εποχή της πανδημίας»

« Διοργάνωση Ημερίδας Εκπαιδευτικών Μουσικής»

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σύμφωνα με τις 22/3-3-2021 και 24/17-3-2021 πράξεις της ολομέλειας, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΜΘ, με την υποστήριξη της Σ.Ε.Ε. μουσικών Ελένης Ανδρεαδέλλη και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα:

«Η μουσική εκπαίδευση στην εποχή της πανδημίας»

το Σάββατο 17 Απριλίου, ώρα 17.00

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν από τους εκπαιδευτικούς μουσικής όλων των βαθμίδων καλές πρακτικές και δράσεις εξωστρέφειας, τις οποίες ανέπτυξαν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Η παρακολούθηση της ημερίδας μπορεί να γίνει μέσω της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ

Ακολουθούν η  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

• 10306- Kοινοποίηση Λειτουργίας Γραμμής Για Γονείς, Εκπαιδευτικούς, Παιδιά & Εφήβους

Η πενταψήφια δημόσια και δωρεάν Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 τέθηκε σε λειτουργία το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 με αρχικό σκοπό την εύκολη πρόσβαση των πολιτών που κατοικούν όλη την επικράτεια της Ελλάδας σε Ειδικούς Ψυχικής Υγείας και την τηλεφωνική υποστήριξή τους, για τις πολυδιάστατες επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας.

Παράλληλα με την καινούργια πραγματικότητα στην οποία βρεθήκαμε όλοι, με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον ρυθμό της ζωής μας, αναδείχθηκαν νέες ανάγκες στον ελληνικό πληθυσμό, στα παιδιά και στους γονείς, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με νέα καθημερινότητα.

Η Γραμμή συστήθηκε με πρωτοβουλία της  Α΄ Ψυχιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό  Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ».

Το πρόγραμμα συνέχισε τη λειτουργία του απευθυνόμενο σε ποικίλες ανάγκες στήριξης πια, με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», από τον Δεκέμβριο 2020, με την επιστημονική εποπτεία  της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής και την λειτουργική εποπτεία της Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ».

Καλώντας στην τηλεφωνική γραμμή 10306, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν:

Επιλογή 1: Για ψυχολογική βοήθεια

Επιλογή 2: Για κοινωνικά θέματα

Επιλογή 3: Για θέματα που αφορούν σε παιδιά και εφήβους  

Σε κάθε επιλογή απαντάει ξεχωριστή ομάδα ειδικών, κατάλληλων για το αντίστοιχο αίτημα.

Η επιλογή 3 που αφορά γονείς, παιδιά και εφήβους και εκπαιδευτικούς, στελεχώνεται από Παιδοψυχίατρους, Παιδοψυχολόγους και Κοινωνική Λειτουργό. (περισσότερα…)

•2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

                                

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου μπορεί να γιορταστεί λίγο διαφορετικά, αλλά διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) για το 2021 «Όταν διαβάζουμε, το μυαλό μας βγάζει φτερά. Όταν γράφουμε, τα δάχτυλά μας τραγουδούν» νιώθουμε ότι τίποτα δεν θα μας στερήσει τη μαγεία των βιβλίων.

Η ημέρα αυτή δεν αποτελεί παρά μόνο μια υπενθύμιση για την αξία των βιβλίων και το πόσο σημαντικά είναι στην εξέλιξη των παιδιών. Ας περιηγηθούμε λοιπόν μαζί με τα παιδιά μας στις μαγευτικές σελίδες τους και ας τους εμπνεύσουμε την αγάπη για το βιβλίο.

Άλλωστε να μην ξεχνάμε και τα λόγια του Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Αν θέλετε το παιδί σας να γίνει έξυπνο, διαβάστε του παραμύθια. Αν θέλετε να γίνει πιο έξυπνο, διαβάστε του περισσότερα παραμύθια».

Ιδανική για να τιμήσουμε την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Animation με θέμα: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (2011).Αφορά την αξία του βιβλίου και της λογοτεχνίας, μια ιστορία για τους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στα βιβλία και πως αυτά το ανταποδίδουν!  Μπορείτε να δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας ερωτήθηκαν σήμερα, «γιατί αγαπούν τα βιβλία» και μας απάντησαν:

•ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ με τίτλο: «Δικαιώματα του παιδιού: κακοποίηση και καθεστώς προστασίας»

 Μέρος της αποστολής των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. είναι η στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων καθώς και η επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης. (περισσότερα…)

• «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΕΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑ Ο ΗΛΙΟΣ» (Οδ. Ελύτης)

 Το  1ο Νηπιαγωγείο Δράμας, μαθητικό δυναμικό και διδακτικό προσωπικό, τιμά τους Ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821-2021. Μπορείτε να δείτε το βίντεο ΕΔΩ

• Παράταση εγγραφών για το σχολικό έτος 2021-22

Σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., λόγω των εξαιρετικών, δύσκολων υγειονομικών συνθηκών εξαιτίας του κορωνοϊού και της covid 19, οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

• Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων-Τηλεκπαίδευση

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την παύση της δια ζώσης διδασκαλίας στα σχολεία όλης της χώρας (πλην της ειδικής αγωγής) για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και όσο θα διαρκεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων:

• τα μαθήματα θα γίνονται με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
• το ωράριο θα είναι 14:10 με 16:20.
• θα χρησιμοποιηθεί η γνωστή πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex Meetings.

• Εγγραφές στο Νηπιαγωγείο

Ανακοινώνουμε πως, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., οι εγγραφές των παιδιών που θα φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022, αρχίζουν τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και λήγουν το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021.

Στο Νηπιαγωγείο θα εγγραφούν φέτος υποχρεωτικά:

  • τα νήπια πρώτης ηλικίας που γεννήθηκαν το 2016
  • τα νήπια δεύτερης ηλικίας που γεννήθηκαν το 2017

(περισσότερα…)

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ο καιρός

booked.net


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων