Code Name: Child’s Intelligence-Part 3

Οι δραστηριότητες μας το μήνα Μάρτιο ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες.

Ασκήσεις με το ρυθμό και τον κώδικα, αρχικά

Σε μικρές ομάδες χωριστήκαμε οι εταίροι και δημιουργήσαμε συνεργατικά μία άσκηση με βάση το ρυθμό και τον κώδικα(χρώμα, αριθμοί 2 και 3 και ρυθμικό μοτίβο).Νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί είχαμε παρακολουθήσει εξ αποστάσεως διαδικτυακό σεμινάριο που είχε ως καλεσμένη την κ.Birgul Berna Uysal ,ειδική στο σύστημα Orff.

τίτλο

Στις 16 Μαρτίου συναντηθήκαμε όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της πρώτης ομάδας ,γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε χαμόγελα και ικανοποίηση και παίξαμε το συνεργατικό ρυθμικό μας   με τον κώδικα  παιχνίδι.

Είχαμε τόση χαρά, που στο λευκοπίνακα μας καλημερίσαμε τους φίλους μας και στη γλώσσα τους με μία ζωγραφιά, που τους άρεσε πολύ.

20220316 1008464 3 2

Παράλληλα ξεκίνησε και το συνεργατικό μας παραμύθι με τον κώδικα.

Προτείναμε τίτλο, όπως και όλοι οι εταίροι μας

https://youtube.com/shorts/cAfdY-CNTBc

Δώσαμε τη συνέχεια στην ιστορία ως εξής:

https://youtube.com/shorts/o-fN7CdY-g4?feature=share

Η συνεργατική ιστορία ετοιμάστηκε και αρχίσαμε όλοι οι εταίροι να φτιάχνουμε το συνεργατικό φύλλο εργασίας μέσω του web2.0 tool, canvas.com.Εμείς προσθέσαμε το καλάθι με τα φρούτα, όπως είχαμε προτείνει

be9726677 opt

Μετά ήρθε η ώρα να λύσουμε το συνεργατικό φύλλο εργασίας, ακολουθώντας τις οδηγίες, όπως φαίνεται εδώ

https://youtube.com/shorts/UU9Bn9aXEhk?feature=share

Και ιδού το αποτέλεσμα:

c0791a44f

Μας άρεσε τόσο πολύ η συνεργατική μας ιστορία, που τη δραματοποιήσαμε κιόλας.Μετατρέψαμε την τάξη μας σε μία τεράστια πίστα ρομποτικής διαδρομής, βάζοντας στα κατάλληλα τετράγωνα τα αντίστοιχα αντικείμενα της συνεργατικής μας ιστορίας και έτοιμο η μικρή μας ιστορία, δια χειρός των μαθητών μας.

Ο Μάρτιος έκλεισε με την αναφορά μας στην ημέρα του Νερού .Και πως μπορούσε να λείπει και ο κώδικας από αυτή τη μέρα.Ετσι αποκρυπτογραφώντας τον, είπαμε το μήνυμά μας:ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΣΤΗ ΓΗ

bc98024af opt

Όσον αφορά τους συνεργάτες εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν στο τέλος του μήνα τη διαδικτυακή τους συνάντηση ,έκαναν αξιολόγηση της μέχρι εκείνης της στιγμής πορείας του έργου και όρισαν τις υποχρεώσεις για τον Απρίλιο, τον μήνα ολοκλήρωσης του.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι εταίροι συνεργάτες επικοινωνούσαν σε καθημερινή βάση όλο το διάστημα διάρκειας του έργου  μέσω ειδικής ομάδας στο what’s Up, όπου γινόταν ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, σχετικά με τις εκάστοτε δράσεις.

Μιλα τώρα- Συμμετοχή στη δράση του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η φετινή μας συμμετοχή:

 

https://www.milatora.gr/post/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-bullying-%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1

a1fa3a 62964d8760f64c72ae027e922541c44d mv2