3 Δεκεμβριου – Παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ | Κατηγορία Δικαιώματα των παιδιών | , στις 03-12-2020

Στις 3 Δεκέμβρη του 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το «Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία». Η ιστορική αυτή στιγμή καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μια μέρα δράσης, κινητοποίησης και αφύπνισης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση της ισότιμης πρόσβασης όλων των αναπήρων στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Αξιοποιώντας την ημέρα αυτή, δίνεται βήμα για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, προς τη βελτίωση και την ενίσχυση των πολιτικών πρόνοιας, της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της περαιτέρω εξωστρέφειας προς το κοινωνικό σύνολο.

Ας δούμε πώς μπορούμε απλά να εξηγήσουμε στα παιδιά τι είναι η αναπηρία.Λήψη αρχείου

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πολύ όμορφη ταινία μικρού μήκους, την οποία δημιούργησαν οι Σχολικές Μονάδες: Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών Βαρήκοων Πάτρας , Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρήκοων Πάτρας & 48ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Για να την δεις πάτησε εδώ

 Και μια τρυφερή ταινία μικρού μήκους με θέμα τη διαφορετικότητα και τον σχολικό αποκλεισμό, που δημιούργησαν οι μαθητές της Στ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, η οποία διακρίθηκε κερδίζοντας το Β΄ βραβείο ταινίας Μυθοπλασίας στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία». Πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι με σύνδρομο Down  και απόρριψη που βιώνει μέχρι απλά να της απλώσουν το χέρι για μια νέα φιλία. Αν θέλεις να τη δεις, πάτησε εδώ

 Τα παιδιά πρέπει να κατανοήσουν ότι μπορεί όλοι να είμαστε διαφορετικού αλλά ίσοι. Τα παιδιά με αναπηρία μπορούν να συμμετέχουν, να παίζουν, να μαθαίνουν, να αθλούνται με το δικό τους, μοναδικό τρόπο.  Έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως όλα τα παιδιά.
Ας κατανοήσουμε όλοι ότι είναι κομμάτι αυτού του κόσμου! Ας μάθουμε να τους διευκολύνουμε τη ζωή και όχι να τη δυσκολεύουμε. 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση