Βράβευση με τη Σημαία “ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΥ | Κατηγορία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ- ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ | , στις 18-08-2024

Μεγάλη η χαρά μας για τη βράβευση του Νηπιαγωγείου μας με τη Σημαία του Προγράμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» , από το Συμβούλιο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Στιγμιότυπο οθόνης 477

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο πρόγραμμα «ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε»  και  βραβευτήκαμε  για τη συνεχή προσπάθεια μετασχηματισμού του Σχολείου μας σε ένα Αειφόρο Σχολείο που προωθεί τη μάθηση και τη συνεργασία μέσω δράσεων που οργανώνονται γύρω από  8 Πυλώνες ( Δημοκρατία και συμμετοχή στο σχολείο, Προαγωγή Μάθησης, Προαγωγή τεχνών και πολιτισμού, Αειφορικό κτίριο και αυλή, Εξοικονόμηση ενέργειας / πολιτική μετακινήσεων, Εξοικονόμηση πόρων/ νερό και απορρίμματα,  Προαγωγή υγείας στο σχολείο, Από το  τοπικό  στο παγκόσμιο). 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Νηπιαγωγείο μας χαρακτηρίζεται ως πρότυπο καλής πρακτικής, τόσο για τους μαθητές όσο και για την κοινωνία μας, προμηθεύει με γνώσεις τους μαθητές και τους καλλιεργεί δεξιότητες ώστε να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας ικανά να αντιμετωπίζουν τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα και να διαμορφώνουν το μέλλον με όρους περιβαλλοντικής και κοινωνικής αειφορίας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές, αλλά και τους γονείς για τις δράσεις και την άψογη συνεργασία μας, καθώς και την τοπική κοινωνία και τοπικούς φορείς για τη στήριξη και τη βοήθεια τους στην υλοποίηση των δράσεων μας! 

Ανυπομονούμε να λάβουμε τη «Σημαία» μας!!!!

Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί  καθώς η αειφορία πρέπει να γίνει για όλους μας τρόπος ζωής …

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίας σχετικά με το πρόγραμμα Ελληνικό Αειφόρο Σχολείο στο σύνδεσμο https://www.ellet.gr/project/aeiforo_elliniko_sxoleio/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση