Χειμώνας (Μέρος 3ο)

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΥ | Κατηγορία Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία | , στις 26-01-2022

Καλημέρα σας μικρά μας παιδάκια!

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά στα ζεστά σας σπιτάκια!

Και σήμερα, δυστυχώς, λόγω του πολύ κρύου δε καταφέραμε να βρεθούμε από κοντά. Αυτός είναι, προς το παρόν, ο μόνος τρόπος να σας κρατάμε συντροφιά κι ελπίζουμε να διασκεδάζετε!

Για σήμερα λοιπόν τραγούδια, κατασκευές και χορός!

Δραστηριότητα 1:

Άκουσε τη μουσική από το «Χειμώνα» του Antonio Vivaldi , κλείσε τα μάτια. Ποιες εικόνες του Χειμώνα σου έρχονται στο μυαλό; Πάρε ένα λευκό χαρτί Α4 και ζωγράφισε το Χειμώνα όπως σου ήρθε στο μυαλό τη στιγμή που άκουγες τη μουσική. (Για να ακούσεις τη Μουσική πάτησε την εικόνα…)

vivaldi

Δραστηριότητα 2:

Επειδή, όταν κάνει κρύο ο καλύτερος τρόπος για να ζεσταθείς είναι η γυμναστική μπορείς να γυμναστείς γυρνώντας τον τροχό που θα βρεις πατώντας στην εικόνα

.jpg

Ή μπορείς να χορέψεις παρέα με τους πιγκουίνους πατώντας στην εικόνα

.jpg

Δραστηριότητα 3:

Ώρα για κατασκευές! Άκουσε το τραγούδι πατώντας στην εικόνα , παρατήρησε τις εικόνες και φτιάξε το δικό σου χιονάνθρωπο με ότι υλικά έχεις στο σπίτι. Μπορείς να φτιάξεις χιονάνθρωπο από βαμβάκι, κάλτσες, χαρτί, ρόλο χαρτόνι, κ.α

Βάλε φαντασία, ζωγράφισε, κόψε, κόλλησε και βγάλε μια φωτογραφία το «χιονάνθρωπο» σου. Ζήτησε από τους γονείς σου να το στείλουν στο viber των γονέων του Νηπιαγωγείου μας για να τον θαυμάσουν όλοι οι φίλοι σου!

.jpg

Καλή Διασκέδαση!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς