Μήνας: Οκτώβριος 2021

“Οι Ιππότες της γουργουριστής κοιλίτσας¨” (Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ)

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων  με τον τίτλο “Οι ιππότες της γουργουριστής κοιλίτσας”.

το αρχείο με τις δράσεις μας…

οι ιππότες της γουργουριστής κοιλίτσας

           ” Η κάμπια Φιλία”

 

 

τα δικαιώματα των παιδιών μέσα από τα παιδικά μάτια

προετοιμασία και δημιουργία λαχανόκηπου

20211112 105317

20211110 103217

20211114 090402

20211102 124855 η ετικέτα των ιπποτών

20211104 131234 πρόσκληση συμμετοχής στην δράση μας, που απευθύνεται σε άλλες σχολικές μονάδες

20211220 103259

20211020 202522 το σεντονάκι που δημιουργήσαμε με κομμάτια από δικά μας υφάσματα και παραδώσαμε στο ΚΑΠΗ Χάρακα

 

Συμμετοχή στην ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (EUROPE CODE WEEK 2021)

Το Νηπιαγωγείο των μικρών πονηρούλικων αλεπούδων συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα. Έδρασε στο έργο ” ΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ”  , όπου μια μεγάλη ομάδα ελληνικών νηπιαγωγείων αλληλεπίδρασαν , συνεργάστηκαν και δημιούργησαν κώδικες.

Έτσι, λάβαμε

αφού σπάσαμε κώδικες από άλλα Νηπιαγωγεία, όπως…

και φτιάξαμε και πάααααααρα πολλούς δικούς μας. Ο πρώτος συνοδευόταν και από ένα αίνιγμα

” Τι είναι αυτό που μοιάζει με μισοφέγγαρο και το τρώνε οι μαίμούδες;”

Εργαστήρια Δεξιοτήτων σχολικού έτους 2021-2022

Ετήσιο Σχέδιο Δράσης Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  Νηπιαγωγείου Χάρακα, σχολικό έτος 2021-22

 

Όραμα του Νηπιαγωγείου μας είναι να βάλει στο κέντρο τα παιδιά και αφού αφουγκραστεί πολύπλευρα τις ανάγκες τους, να διαμορφώσει ένα περιβάλλον που θα τους δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και τον κόσμο που τα περιβάλλει. Μέσα από ομαδοσυνεργατικές, βιωματικές, διερευνητικές, δημιουργικές και καινοτόμες παιδαγωγικές, τεχνικές και μεθόδους να τους δοθούν ευκαιρίες  για συνεργασία, επικοινωνία, ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης, να γνωρίσουν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους, να γίνουν ενεργοί, υπεύθυνοι και δημοκρατικοί πολίτες με συναισθηματική εγγύτητα και αλληλεγγύη τόσο για το ανθρωπογενές όσο και για το φυσικό περιβάλλον. Ταυτοχρόνως και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, το Νηπιαγωγείο με τις δράσεις του να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για γονείς, φορείς και τοπική κοινωνία.

Στόχοι της σχολικής μονάδας είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που δίνει στα παιδιά  ευκαιρίες για συνεργασία, επικοινωνία, δημιουργικότητα και ανάπτυξη της κριτικής και στρατηγικής σκέψης  μέσα από την εμπλοκή  σε προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, κατασκευές και τεχνολογικές δράσεις.  Ωστόσο, κάθε ενότητα  ξεχωριστά  έχει και επιμέρους στόχους ενώ ταυτοχρόνως όλοι μαζί ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το περιβάλλον της ομάδας , ωθώντας τη να αναπτυχθεί περαιτέρω και υπό την υποστήριξη του ΠΔ79 και του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Σπουδών για την ηλικιακή ομάδα του Νηπιαγωγείου.

Προγραμματισμός:

  • Στη θεματική ενότητα «Ζω καλύτερα- Ευ ζην»  θα πραγματοποιηθούν 5 εργαστήρια  με κοινό τίτλο «Ρόδα είναι και γυρίζει».  Η εμπλοκή των μαθητών θα γίνει  τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο με στόχο να τεθούν οι βάσεις για τη δόμηση ενός ενεργού και υπεύθυνου πολίτη όσον αφορά την οδική ασφάλεια και  κατ’ επέκταση στην θετική  επίδραση στην οδηγική συμπεριφορά των γονέων.

 

  • Στη θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» θα πραγματοποιηθούν 5 εργαστήρια  με κοινό τίτλο «Mr Ανακυκλωσάκης, για να μην πούμε το νερό νεράκι». Η εμπλοκή των μαθητών θα γίνει τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο με στόχο οι μαθητές να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, υιοθετώντας πρακτικές που θα επηρεάσουν τη μελλοντική τους συμπεριφορά ως ενήλικες αλλά και θα επιδράσουν θετικά στη θετική αλλάγή της συμπεριφοράς τους στην καθημερινότητά τους τόσο στο σχολικό  όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον.

 

  • Στη θεματική ενότητα «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη» θα πραγματοποιηθούν 7 εργαστήρια με κοινό τίτλο «Οι ιππότες της γουργουριστής κοιλίτσας».  Η εμπλοκή των μαθητών  θα γίνει τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο με στόχο να γνωρίσουν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους αλλά και αναπτύξουν το αίσθημα της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας μέσα από την ενέργεια και προσφορά σε ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

 

  • Στη θεματική ενότητα «Δημιουργώ και Καινοτομώ- Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία» θα πραγματοποιηθούν 6 εργαστήρια με κοινό τίτλο     « Ένας καλόσαυρος στην παρέα μας». Η εμπλοκή των μαθητών θα γίνει τους μήνες Απρίλιο και Μάιο , όπου αρχικά με την εισαγωγή σε κώδικες και την εμπλοκή στη δημιουργία τους  και μετέπειτα  με την ενασχόληση με δράσεις τεχνολογίας θα αναπτύξουν μεταξύ άλλων  βάσεις τεχνολογικού γραμματισμού, θα δημιουργησουν και θα διαμοιράσουν ψηφιακά δημιουργήματα.

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΑΡΑΚΑ για το σχολικό έτος 2021-22

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας αναρτούμε τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας.



Λήψη αρχείου