Ταξιδεύοντας στη φαντασία μας με ένα… οβάλ

Καλησπέρα, καλησπέρα   πονηρούλικα αλεπουδάκια!

Τι κάνετε; Πώς είστε σήμερα; Μας λείψατε πάρα πολύ.

Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να κάνουμε τρεις  καινούριες ζουζουνίτσες.

Είστε έτοιμα; ΠΑΜΕΕΕΕΕΕΕ

Ζουζουνιά 1η)  Σηκωθείτε από την καρέκλα σας, αναζητήστε μέσα  στο σπίτι ένα αντικείμενο που θα θέλατε να μας δείξετε. Πάρα πολύ ωραία. Τώρα κλείστε τα ματάκια σας και φανταστείτε πως θα έμοιαζε αυτό το αντικείμενο αν δεν ήταν έτσι αλλά είχε σχήμα οβάλ, όπως ο καρπός της ελιάς. ΤΕΛΕΙΑ!!! Πάρτε ένα χαρτί και τους μαρκαδόρους σας και χωρίς βιασύνη ζωγραφίστε μας  πως  φανταστήκατε ότι θα ήταν αυτό το αντικείμενο αν είχε σχήμα οβάλ. Μόλις τελειώσετε πείτε στη μανούλα να σας γράψει σε ένα χαρτί το όνομά του  με μικρά γραμματάκια, όχι κεφαλαία, και να το γράψετε δίπλα του. Βγάλτε το και μια φωτογραφία για να μας το στείλει η μαμά και να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τι είναι.

Ζουζουνιά 2η)  Σχεδιάστε σε ένα χαρτί τρία σχήματα οβάλ, 2 μεγάλα και 1 μικρούλι. Μεταμορφώστε τα σε ότι θέλετε . Βάλτε χρώματα και φαντασία και εμείς θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τι είναι. Μην ξεχάσετε την υπογραφή σας και μια φωτογραφία.

Ζουζουνιά 3η)  Πάρτε τους μαρκαδόρους σας και το χαρτί με το περίγραμμα του κεφαλιού σας, που φτιάξατε χθες με τη μαμά και το μπαμπά σας με τη βοήθεια της λάμπας και της σκιάς. Αυτό , λοιπόν, είναι το κεφάλι σας. Φανταστείτε και ζωγραφίστε  στο περίγραμμα αυτό πως θα ήσασταν αν είχατε  μάτια οβάλ, μύτη οβάλ, στόμα οβάλ, αυτάκια οβάλ, φρύδια οβάλ, μαλλιά οβάλ.  ΧΑΧΑΧΑ τι ωραίο. Πηγαίνετε μπροστά σε ένα καθρέφτη, δείτε το πραγματικό σας πρόσωπο και αυτό που ζωγραφίσατε. Τι λέτε, μοιάζετε; Να μας το στείλετε να το δούμε και εμείς.

Και ένα παιχνιδάκι, που δημιουργήσαμε για εσάς.  Πατήστε πάνω και θα κατέβει στη συσκευή σας. Προσοχή, μόλις ανοίξετε το αρχείο, κάτω δεξιά πρέπει να πατήσετε το κουμπάκι της πλήρους οθόνης, για να μπορέσετε να το παίξετε.

 

Βρίσκω το φρούτο ή λαχανικό που έχει σχήμα

 

 

Αυτά τα αστεία για σήμερα. Σας αγαπάμε πολύ. Σας στέλνουμε τα φιλιά μας, την αγάπη μας και τεράστιες αγκαλιές. Θα τα πούμε αύριο πάλιιιιιιιιιι