Η γιορτή της σημαίας και της πατρίδας αποτελεί σημείο αναφοράς μέσα στο σχολικό έτος. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ασχολούμαστε με το εθνικό μας σύμβολο: την σημαία και τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου! Αναφερόμαστε σε ιστορικά γεγονότα, παρακολουθούμε σχετικά βίντεο, ακούμε τραγούδια της εποχής εκείνης. Προσεγγίζουμε τις έννοιες της ελευθερία-σκλαβιά, ειρήνη- πόλεμος , μέσα από σχετικές αφίσες, παραμύθια, αφηγήσεις, συζητήσεις και προβληματισμούς.
Παρουσίαση της σημαίας, περιγραφή σχήματος, χρώματος, συμβόλου κλπ…..Σύγκριση με άλλες σημαίες (ομοιότητες-διαφπρές)
Γνωριμία με το χάρτη της Ελλάδος και των περιοχών που σχετίζονται με τα γεγονότα! ……………….
Δημιουργία κατασκευών για τη διακόσμηση της τάξης…………….
Προετοιμασία της πρόσκλησης για τη γιορτή μας
Προετοιμασία για το σκηνικό μας…
Τα νήπια χρωματίζουν στρατιώτες, γυναίκες της Πίνδου και γράφουν με τύπωμα την λέξη αέρα!
Την Παρασκευή 25 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η γιορτή μας με καλεσμένους γονείς , συγγενείς και φίλους…………..Τα νήπια παρουσίασαν θεατρικό: “Η 28η Οκτωβρίου” όπου γίνεται αναφορά στις γυναίκες της εποχής εκείνης που εργάζονται (πλέκουν)για να στείλουν βοήθεια στο μέτωπο, στους στρατιώτες που μάχονται στην Πίνδο, στις Ηπειρώτισσες γυναίκες που κουβαλούν πολεμοφόδια, τρόφιμα, ρούχα κ.λ.π. και στο μήνυμα της ειρήνης με το τέλος του πολέμου…..
Οι μικροί πρωταγωνιστές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και το θερμό χειροκρότημα όλων για την τέλεια παρουσίαση της γιορτής!\
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΆ!!!
Προετοιμαζόμαστε για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου ! από Νηπιαγωγείο Χαροπού διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.