Την Τετάρτη 22 Μαίου το σχολείο μας επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπ/σης Κ. Ποροϊων. Ήταν μία προγραμματισμένη επίσκεψη στα πλαίσια των δράσεων που υλοποιούμε το τρέχον σχολικό έτος :Γίνομαι εθελοντής για το περιβάλλον. Κατά την επίσκεψη μας στο χώρο μας υποδέχθηκαν και μας καλωσόρισαν οι υπεύθυνοι.
Κατά την παραμονή μας στο κέντρο η κ. Μαριάνθη συζήτησε (υπέβαλε ερωτήσεις, πήρε απαντήσεις, προβλημάτισε…) τα νήπια σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος κι έπαιξε μαζί τους. Τα νήπια παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον παράσταση κουκλουθεάτρου με ήρωα την την Πίτσα την αλεπουδίτσα. Στη συνέχεια ζωγράφισαν από τι κινδυνεύει-απειλείται το δάσος και παρουσίασαν τα έργα τους.

Τα νήπια χάρισαν μία δημιουργία τους στο προσωπικό του κέντρου με θέμα την ανακύκλωση!
Ακολούθησε ο περίπατος στο δάσος των Άνω Ποροϊων . Οι ήχοι, οι όμορφες εικόνες, η οσμή του δάσους η γεύση ( αγριοφράουλες)ήταν μοναδικές…….
Νήπια έχουν περισυλλέξει σκουπίδια(πλαστικά μπουκάλια) κατά τον περίπατο στο δάσος για να τα τοποθετήσουν στον κάδο ανακύκλωσης…..
Ευχαριστούμε πολύ την παιδαγωγική ομάδα του ΚΕ. Π.Ε.Α.για την υπέροχη ξενάγηση και συνεργασία
Η εμπειρία για τους μικρούς μαθητές, τους γονείς και εκπαιδευτικούς ήταν μοναδική και πιστεύουμε αξέχαστη !
Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Κ. Ποροϊων από Νηπιαγωγείο Χαροπού διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.






































