Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου οι μαθητές του νηπιαγωγείου μα με την συνοδεία των γονέων και των εκπαιδευτικών επισκέφθηκαν το Μπαμπουγερείο στο Βαμβακόφυτο (δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου μας) για να γνωρίσουν ένα διαφορετικό , ιδιαίτερο παραδοσιακό καρναβάλι που οι ρίζες του χάνονται στο πέρασμα των αιώνων.
Τα νήπια επισκέφθηκαν το χώρο όπου διατηρούνται οι μάσκες τα κοστούμια και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούν τα μπαμπούγερα, οι ταπουζάρηδες και παράλληλα είδαν το εργαστήριο όπου κατασκευάζονται όλα αυτά. Τους δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσουν να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με αυτό το ιδιόμορφο στυλ καρναβαλιού που διαφέρει πολύ από το σύγχρονη μορφή του καρναβαλιού.

Τα νήπια ετοίμασαν μία ομαδική εργασία για να χαρίσουν στους ανθρώπους που μας υποδέχθηκαν , μας ξενάγησαν και μας ενημέρωσαν σχετικά με το παραδοσιακό καρναβάλι του Βαμβακοφύτου.
Σας ευχαριστούμε πολύ!
Επίσκεψη του νηπιαγωγείου στο Μπαμπουγερείο Βαμβακοφύτου από Νηπιαγωγείο Χαροπού διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.































