Μνημόνιο ενεργειών σεισμικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών



Λήψη αρχείου


Λήψη αρχείου

Εκδήλωση

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Welcoming the New School Year with Creativity
Εκδήλωση: Υποδεχόμαστε Δημιουργικά τη Νέα Σχολική Χρονιά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του Ενταξιακού Προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) και τη ΔΗ.Κ.Ε.Η. του Δήμου Ηρακλείου, την Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, και θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Ηρακλείου, Αναψυκτήριο «Το Πάρκο μας» (Δ/νση: Πάρκο Γεωργιάδη, Λ. Δημοκρατίας, Τ.Κ. 71306, Ηράκλειο, Κρήτη), ενώ θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 17:30 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ. Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης με την υποστήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.
Η εκδήλωση επικεντρώνεται σε δυο (2) επιμέρους δραστηριότητες, οι οποίες απευθύνονται σε γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ένταξης των μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, καθώς και την ανάδειξη των πτυχών της αρμονικής συνύπαρξης με την κοινότητα υποδοχής. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν α) διαδραστικές εκδηλώσεις διάδοσης και εκμάθησης του σκακιού με χρήση οπτικοακουστικών μέσων και επιδαπέδιας σκακιέρας «ΓΙΓΑΣ» με στόχο την εξοικείωση διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων με το Σκάκι, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο για την ανάπτυξη πνευματικών, προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και β) εργαστήριο ζωγραφικής, σε σχολικές τσάντες, μαντήλια και χαρτικά, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν προς εικαστική δημιουργία δίνοντας, παράλληλα, την ευκαιρία σε κάθε συμμετέχοντα/ουσα να κρατήσει ως αναμνηστικά δώρα τις εκάστοτε εικαστικές δημιουργίες/χειροτεχνίες εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε την πρόσκληση της εκδήλωσης σε οικογένειες, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δίκτυο συνεργατών, καθώς και στο προσωπικό ή/και τα μέλη του φορέα σας για πληρέστερη εσωτερική ενημέρωση και περαιτέρω αξιοποίηση προς κάθε ενδιαφερόμενη οικογένεια.

*Σημειώνουμε πως η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση αναβολής της λόγω έντονων καιρικών συνθηκών ή άλλης αιτίας, η εκδήλωση εξετάζεται να μεταφερθεί την ίδια ώρα, στο ίδιο τόπο, την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου.
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
Νίκος Κοκολάκης Ι ΔΟΜ
Georgios – Nikolaos KOKOLAKIS

Municipality Focal Point | HELIOS Project

International Organization for Migration (GR / INT)

Crete- Greece (GMT +2)

M: +30 6978750770

www.iom.int I greece.iom.int/en I Facebook I Twitter

ΑΦΙΣΑ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Πρόσκληση σε βραδιά ερευνητή



Λήψη αρχείου


Λήψη αρχείου

Μεταφορές παιδιών με λεωφορείο



Λήψη αρχείου


Λήψη αρχείου


Λήψη αρχείου


Λήψη αρχείου

Διατροφή και παιδί

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης, σας προσκαλεί σε εσπερίδα με θέμα
«Διατροφή και παιδί»,
τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, στο Σπίτι του Πολιτισμού, 6.00-8.00, το απόγευμα.

Η εσπερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Με εκτίμηση
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα
diatrofi paidi afisa

Αγγλικά για εκπαιδευτικούς και γονείς

Αγγλικά για Εκπαιδευτικούς και Γονείς

Το Τμήμα Αγγλικών του My School οργάνωσε επιχορηγούμενα μαθήματα για να βοηθήσει εκπαιδευτικούς και γονείς για Αγγλικά σε πολύ χαμηλές τιμές. Παρέχει και ταχύρρυθμα μαθήματα για προετοιμασία εξετάσεων γλωσσομάθειας, που δίνουν πλεονέκτημα για την Αξιολόγηση στο Δημόσιο, για Εξετάσεις ΑΣΕΠ, για αύξηση μισθού για γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, για εισαγωγή σε μεταπτυχιακά, διδακτορικά, προγράμματα της ημεδαπής. Και όχι μόνο.

https://sch.myschool.gr

Παρακαλούμε όπως προωθήσατε την Ενημέρωση αυτή σε Εκπαιδευτικούς και Γονείς.


Με εκτίμηση,
Το Τμήμα Αγγλικών του My School

Πατήστε εδώ για διαγραφή από τη λίστα

Πατήστε εδώ για διαγραφή από τη λίστα

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2023-2024

Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Αρμένων σας εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11-9-2023 στις 9:00πμ στο χώρο της αυλής του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων. Μετά τον αγιασμό θα ακολουθήσει μια μικρή ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία και το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου

Επίσης ….
Σας παραθέτω το χαιρετισμό του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή για καλή σχολική χρονιά 23-24

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητές και αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό γεγονός. Μετά την καλοκαιρινή ηρεμία, τα σχολεία πλημμυρίζουν και πάλι με όνειρα, ελπίδες, στόχους και προσδοκίες και νέα μονοπάτια ανοίγονται προς την αναζήτηση της γνώσης. Με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ όλες και όλοι να επιτελέσετε τον ρόλο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αρχικά, επιθυμώ να καλωσορίσω τα παιδιά της Α΄ τάξης όλων των βαθμίδων και να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές για μια όμορφη σχολική χρονιά. Το σχολείο αποτελεί για σας μια δεύτερη οικογένεια, πρόθυμη να σας προσφέρει ευκαιρίες προκειμένου να απολαύσετε μια πορεία πλούσια σε εμπειρίες και γνώσεις, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Εύχομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές ,καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στο δύσκολο, αλλά τόσο ουσιαστικό έργο σας. Με τη δύναμη που σας δίνει η αγάπη για τους μαθητές σας καταφέρνετε να ξεπερνάτε τις δυσκολίες, να ανταποκρίνεστε στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνίζεστε με όραμα και υπευθυνότητα για μια καλύτερη παιδεία. Είμαστε σίγουροι πως και φέτος θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε στον πολυσύνθετο και απαιτητικό ρόλο σας με τρόπο μοναδικό και να απολαύσετε το γόνιμο και συναρπαστικό αποτέλεσμα της δουλειάς σας. “Σµίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές! … Χτίζε της κοινωνίας το παλάτι!’’, σύμφωνα με την παρότρυνση του Κωστή Παλαμά.

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, που με ευαισθησία και αγάπη στέκεστε πάντα στο πλευρό τους και στηρίζετε τις προσπάθειες και τα όνειρά τους. Να θυμάστε πάντα πως η καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς στηρίζει και διευκολύνει την ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου και βοηθάει στην ομαλή σχολική πορεία των παιδιών σας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης κι εγώ προσωπικά θα είμαστε αρωγοί σας να επιλύουμε τα προβλήματα, που αναδύονται, και να διευθετούμε στο πλαίσιο της νομιμότητας τα δίκαια αιτήματά σας. Γνωρίζουμε πως μόνο σε κλίμα σεβασμού και συνεργασίας μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις αυξανόμενες απαιτήσεις της σχολικής πραγματικότητας και να εργαζόμαστε για ένα σχολείο καλύτερο. Ας μοιραστούμε, λοιπόν, την ελπίδα και τη δημιουργική μας διάθεση και ας εργαστούμε από κοινού για ένα σχολείο που προάγει την ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών, ώστε να τους δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια, που θα τα καταστήσουν άξιους ανθρώπους, ικανούς να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ποιοτική κοινωνία.

Κλείνοντας δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει τη χώρα μας. Σε τέτοιες κρίσιμες συνθήκες θεωρώ σημαντικό τον ρόλο του σχολείου, που καλλιεργεί αρχές και αξίες. Όσο περνάει από το χέρι μας, χρειάζεται, όχι μόνο τώρα αλλά καθημερινά, στο πλαίσιο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, να στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο που υποφέρει, να τον στηρίζουμε και να απαλύνουμε τον πόνο του.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης
Εμμανουήλ Καρτσωνάκης