Η εποχή του τρύγου είχε φτάσει και ήδη κάποια παιδάκια ανέφεραν ότι είχαν πάει για τρύγο στο παππού…Αδράξαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με το αμπέλι, τον αμπελουργό, το σταφύλι και τα παράγωγά του. Ξεκινήσαμε να δούμε τι ξέρουν τα παιδιά για την διαδικασία και τι θέλουμε να μάθουν.
Αναφερθήκαμε στο θεό Διόνυσο, στην κούπα του Πυθαγόρα και στο τι συμβολίζει το κρασί της θείας Κοινωνίας.
Φέτος η διαδικασία έγινε με βιωματικό τρόπο καθώς τα παιδιά τρύγησαν, μάζεψαν σταφύλια σε καλάθια, τα πάτησαν με τον παραδοσιακό τρόπο και έβγαλαν τον μούστο, τον οποίο αποθηκεύσαμε σε σκιερό μέρος να γίνει κρασάκι.
Παίξαμε το παιχνίδι των αισθήσεων μυρίζοντας και δοκιμάζοντας τα παράγωγα του σταφυλιού με κλειστά μάτια. Και φυσικά φτιάξαμε υπέροχα μουστοκούλουρα με τα χεράκια μας…





















