~Επιστρέφω στο σχολειό, δεν φοβάμαι τον Κορονοϊό~

Επιτέλους ανοίγουν τα σχολεία μετά από τρεις μήνες απουσίας. Τη Δευτέρα το Νηπιαγωγείο μας είναι έτοιμο να δεχτεί και πάλι τους μικρούς μαθητές προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες…

Θα βρεθούμε ξανά με τους μικρούς μαθητές στο σχολειό μας και ας έχει κάπως αλλάξει. Το Νοιάξιμο, η Φροντίδα, η Μέριμνα, η Αγάπη παραμένουν και σε πείσμα των καιρών δυναμώνουν. Απλώς  έχουν αλλάξει λίγο οι καταστάσεις, καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλους που καλούμαστε τώρα να τις αντιμετωπίσουμε.  Για το λόγο αυτό ετοιμάσαμε ένα μικρό βίντεο, με την παράκληση να σχολιαστεί στο σπίτι με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο. Φυσικά όλα θα συζητηθούν εκτενέστερα και με τα παιδιά στο νηπιαγωγείο. Απλώς να είναι λίγο υποψιασμένα…

 

Παρακάτω σας παραθέτουμε και τις σχετικές οδηγίες από το Ε.Ο.Δ.Υ.

 Λήψη αρχείου

 

Με την πεποίθηση πως όλα θα πάνε καλά, περιμένουμε με αγωνία τους μικρούς μας μαθητές

 

«Ααααα! Αυτό θα πει χορός! Ξεποδαριάστηκα….
 Αξιότιμοι κύριοι, κυρίες και παιδιά, η παράστασή μας θα είναι ο Καραγκιόζης….. Καθίστε, θα ξεποδαριαστούμε στο γλέντι…..»
Με αυτό το τόσο αγαπητό θέμα θα δουλέψουμε αυτό το καιρό….στο νηπιαγωγείο, μέσα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, φυσικά!
Λοιπόν κυρίες και κύριοι και αγαπητά μας παιδιά στον παρακάτω τοίχο θα βρείτε τα πάντα που αφορούν την αφεντομουτσουνάρα μου (ντοκιμαντέρ, μουσικές, τραγούδια, εκπαιδευτικά βίντεο, παιχνίδια, κατασκευές κ.α.) ας είναι καλά οι δασκάλες και τα παιδιά που φρόντισαν για αυτό.

Made with Padlet
Και μην ξεχνάτε…… Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε…..!!!!

Γιορτάζει η Μητέρα…

Όλα συγκεντρωμένα για το ιερό πρόσωπο της ΜΗΤΕΡΑΣ θα τα βρείτε εδώ ή πατήστε επάνω στην εικόνα

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΤΕΡΑ

 

 

Ένα ευχάριστο καλωσόρισμα…

Και ναι ….ξεκινήσαμε επίσημα και εμείς στο νηπιαγωγείο, εν μέσω Πανδημίας, να κάνουμε μάθημα μέσα από την πλατφόρμα επικοινωνίας που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας τη Cisco Webex. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα μικρό βίντεο καλωσορίσματος για να μπούμε σιγά και ομαλά  στη νέα πλέον πραγματικότητα με την ευχή όμως πάντα πως θα γυρίσουμε στη γνωστή μας κανονικότητα….

Καλώς ήλθατε στην καινούρια μας τάξη… on Biteable.

Πρωτομαγιά…τα λούλουδα γιορτάζουν!

Και ναι… έφτασε και ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, ο Μάιος, ο πιο αγαπημένος μήνας του χρόνου, με τα λουλούδια, τα τιτιβίσματα των πουλιών, την ανθοφορία της φύσης γενικότερα…

Μαζί του ήρθε και η φίλη μας η Ελευθερία που επειδή αισθάνεται μόνη ζητάει την παρέα των φίλων της από το νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας.

….και μαζί της έφερε ένα σωρό  δραστηριότητες και ιδέες για τους φίλους της αφού δεν μπορούν να είναι μαζί στο σχολείο για να παίξουν.

Μπορείτε να δείτε όλες τις δραστηριότητες στον παρακάτω διαδραστικό τοίχο…

Made with Padlet

Παιχνίδια Παραδοσιακά που έπαιζε η γιαγιά…

Το αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς επτά νηπίων υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μ.Π. στα πλαίσια εκπόνησης εργασίας για την επιμόρφωση του Β2 επιπέδου ΤΠΕ με θέμα:

«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ Η ΓΙΑΓΙΑ»

Η  δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως και κατά τη διάρκεια του κατ’ οίκον περιορισμού όλων εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

 

 

Book titled 'Μένια Παπουτσή'

Και να που έφτασε το Πάσχα και δεν το καταλάβαμε!

Οι δασκάλες σας εύχονται ολόψυχα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και το Φως της Αναστάσεως να φωτίσει τις καρδιές μας.

Πέρα όμως από τις ευχές σας έχουμε δουλίτσα….χαχαχα έτσι για να μη ξεχνιόμαστε.

Στην παρακάτω εικόνα αν πατήσετε πάνω της, εκτός από τις ευχές μας που θα διαβάσετε, κρύβονται και διάφορες εκπλήξεις για τα παιδιά όπως παραμύθια, πειράματα, τραγούδια, συνταγές, χειροτεχνίες και πολλά-πολλά παιχνίδια…Πιστεύουμε πως θα περάσετε ευχάριστα τις ημέρες του Πάσχα και κυρίως όμορφες οικογενειακές, δημιουργικές στιγμές. Ότι δημιουργικό αποτέλεσμα έχετε, από όλα αυτά που θα δείτε,θα θέλαμε να το μοιραστείτε και μαζί μας. Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία ….

ΡΟΛΟ….δημιουργίες

Δείτε τελικά τι μπορεί να κάνει κάποιος με απλά ρολά….
Πως το άχρηστο υλικό μπορεί να γίνει έμπνευση δημιουργίας!!!!!!!

Εμείς πάντως είμαστε πολύ περήφανες για τους μαθητές μας!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!