2ο εργαστήριο, 2ου Θεματικού κύκλου, Θεματική : Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη και Υποθεματική: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Συμπερίληψη

με τίτλο: “Τι είναι τα Χριστούγεννα”

  Η χαρά του να προσφέρεις είναι χαρά διπλή!!!

Ξεκινώντας τις δραστηριότητές μας επηρεασμένοι απο το πρόγραμμα της ActionAid που προηγήθηκε εστιασµένοι στο κλειστό και οικείο περιβάλλον της τάξης, προχωρήσαμε σε δράσεις που αφορούν τη σχολική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα τα πεδία ενεργοποίησης μας ήταν:

«Αναλαµβάνω δράση»  στο Σχολείο μας, που σηµαίνει ότι κάθε μαθητής επιστρατεύει τη φαντασία του, για να βρει τρόπους να βοηθήσει. Χρειάστηκε  να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο, χωρίς να σκεφτούμε τι κέρδος θα αποκομίσουμε. Το μεγαλύτερο κέρδος  για όλους μας, είναι η ικανοποίηση ότι προσφέρουμε  στον συνάνθρωπο και στην κοινότητά µας.

Έτσι μέσα σ ένα Χριστουγεννιάτικο σκηνικό με ζεστή ατμόσφαιρα, που πλήμμυριζε απο μυρωδιές κανέλλας, πορτοκαλιού και πεύκου, με Χριστουγεννιάτικους ύμνους, φτιάξαμε στολίδια, κάρτες και ημερολόγια απο ανακυκλώσιμα υλικά, που αρχικά ανταλλάξαμε με συνομήλικους μαθητές, γειτονικού νηπιαγωγείου και στη συνέχεια προσφέραμε στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων.

Οι φωτογραφίες είναι απο τις ανταλλαγές δώρων με το Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, με τις υπέροχες συναδέλφισσες με τις οποίες συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο των Κοινωνικών Δεξιοτήτων για τη φετινή χρονιά!!!

 

Στο   ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

(Ευχαριστούμε την κ. Ειρήνη Μπούρη και όλους τους εργαζομενους στο ΚΔΑΠ  ΜΕΑ για την φιλοξενία τους και την ευγένεια με την οποία  μας υποδέχθηκαν ώστε να μοιράσουμε τα δωράκια-στολίδια που φτιάξαμε στο νηπιαγωγείο μας, για τους μαθητές του ΚΔΑΠ)

  Mε στόχο να προσφέρουμε λίγες  στιγμές χαράς και αγάπης, σε ηλικιωμένους αδύναμους συνaνθρώπους μας που έχουν ανάγκη, το νηπιαγωγείο μας (μέσω  της κοινωνικής πρόνοιας), προέβει στη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας. 

263853157 313702227421381 2485608640894641395 n