Το βιβλίο από την Προϊστορία έως σήμερα…

Αγαπητά μας παιδιά,

κλείνοντας και αυτή την δύσκολη χρονιά, σας παραθέτουμε τις παρακάτω εργασίες που υλοποιήθηκαν στην τάξη στα πλαίσια του Πολιτιστικού προγράμματος “Το βιβλίο από την Προϊστορία έως σήμερα”.

Ευχόμαστε να είναι μια όμορφη ανάμνηση μέσα στην παιδική ψυχή σας. Το ταξίδι του Οδυσσέα να αποτελέσει το δικό σας φάρο, ώστε κάποτε να φτάσετε στην δική σας Ιθάκη…

1.

Πάπυρος: Η ιστορία της Αιγυπτιακής γραφής.

2.

Ο δίσκος της Φαιστού- Γραμμική Α’: Με πηλό και φαντασία αντιγράφουμε την προσευχή που αναγράφεται ακόμα και σήμερα στον δίσκο της Φαιστού (Μινωική Κρήτη).

3.

Γουτεμβέργιος: Ο πρώτος που ανακάλυψε την μηχανή της τυπογραφίας. Το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε ήταν η Αγία Γραφή.

 

Φτιάξαμε σφραγίδες από πλαστελίνη και προσπαθήσαμε να τις αποτυπώσουμε στο χαρτί. Με παρόμοιο τρόπο εμπνεύστηκε την μηχανή του ο Γουτεμβέργιος. Προτεινόμενο βίντεο: https://safeYouTube.net/w/GBLM.

4. Οδύσσεια

Όμηρος: Ένας μεγάλος παραμυθάς στην Αρχαία Ελλάδα. Παρ’ ότι ήταν τυφλός, έγραψε δυο πολύ όμορφα παραμύθια – ποιήματα, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.

Παραπομπή εικόνας: Image by <a href=”https://pixabay.com/users/VIVIANE6276-8115285/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=4570409″>VIVIANE MONCONDUIT</a> from <a href=”https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=4570409″>Pixabay</a>

Το ταξίδι του Οδυσσέα ξεκινάει…

Ομαδική εργασία: Χάρτης με την διαδρομή του Οδυσσέα.

 

Ο Οδυσσέας στο νησί του Κύκλωπα: Εξοργισμένος ο Ποσειδώνας για το κακό που έκανε στον γιο του.

Προτεινόμενο βίντεο: https://safeYouTube.net/w/iELM

Σχηματοποιήματα: Ο Οδυσσέας στο νησί του Αιόλου.

Ποίημα 1.

Σχηματοποίημα 1.

 

Ποίημα 2.

 

Σχηματοποίημα 2.

 

Ποίημα 3.

 

Σχηματοποίημα 3.

Ο Οδυσσέας στο νησί της Καλυψώς

Έτοιμη η σχεδία του Οδυσσέα.

Προτεινόμενο βίντεο: https://safeYouTube.net/w/KFLM.

 

Ένα ταξίδι έφτασε στο τέλος του…

Ο Οδυσσέας κατάφερε να φτάσει στην Ιθάκη.
Το δικό μας καράβι ολοκλήρωσε το ταξίδι της σχολικής χρονιάς. Μπορεί και να ανακαλύψαμε την δική μας Ιθάκη… Καλό καλοκαίρι σε όλους του μαθητές μας.