Συμμετοχή στο 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της Σχολικής Βίας

 

Afisa 2026

Η σχολική βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση στο σχολείο μας. Από τη μία άκρη της τάξης μέχρι την άλλη, ενώνουμε τις φωνές μας και λέμε όλοι μαζί «όχι» στον φόβο, στις προσβολές και στον αποκλεισμό. Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος ασφάλειας, σεβασμού και συνεργασίας, όπου κάθε παιδί νιώθει αποδεκτό και δυνατό.

Με ενημέρωση, συζήτηση και αλληλεγγύη μπορούμε να σταματήσουμε τον εκφοβισμό. Μιλάμε, στηρίζουμε όποιον το χρειάζεται και γινόμαστε μέρος της λύσης. Γιατί όταν είμαστε ενωμένοι, κανείς δεν είναι μόνος.

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στη δράση κατά της σχολικής βίας με τη δημιουργία μιας αφίσας γεμάτης χρώματα, παιδικές ζωγραφιές και δυνατά μηνύματα αγάπης. Μέσα από τις ζωγραφιές μας δείχνουμε ότι στο σχολείο χωράμε όλοι, ότι είμαστε φίλοι και βοηθάμε ο ένας τον άλλον.