Καλό καλοκαίρι!!!

Αγαπητά μας παιδιά,

σας ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε όλη τη χρονιά!!!

Σε εσάς που Θα πάτε στο Δημοτικό Σχολείο, ευχόμαστε τα καλύτερα στο νέο σας ξεκίνημά!

Σε εσάς που θα είσαστε μαζί μας, θα πούμε “εις το επανιδείν” γιατί θα ξανασυναντηθούμε τον Σεπτέμβριο!

Αγαπητοί γονείς,

σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε

Ευχόμαστε σε όλους …..

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τίτλοι τέλους!!!

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της…Έφτασε η ώρα λοιπόν, να μπουν και οι δικοί μας τίτλοι τέλους..!!

Μέσα σε ένα κλίμα χαράς,ενθουσιασμού και συγκίνησης, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια  γιορτή μας,με τη συμμετοχή και των δύο  τμημάτων του νηπιαγωγείου μας.

Διαφάνεια1

Οι μαθητές μας,ετοίμασαν και παρουσίασαν μια δροσερή καλοκαιρινή γιορτή που υπόσχεται διακοπές στην Ελλάδα….

Διαφάνεια2

Η γιορτή έκλεισε με την αποφοίτηση νηπίων,απονομή αναμνηστικών και επαίνων,δωράκια, χαρούμενα προσωπάκια, λαμπερά χαμόγελα και πολλές ευχές για καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Τα επαγγέλματα του χθες και του σήμερα

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία και την ενότητα :Αγωγή Σταδιοδρομίας με θέμα:” Τα επαγγέλματα του χθες και του σήμερα”,οι μαθητές μας,γνώρισαν τα σύγχρονα και τα παραδοσιακά επαγγέλματα,επαγγέλματα που εξαφανίστηκαν στον χρόνο με την εξέλιξη της τεχνολογίας ,ήρθαν σε επαφή με διάφορους επαγγελματίες,γνώρισαν τα εφόδια και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για κάθε επαγγελματία,κατανόησαν την προσφορά του κάθε επαγγέλματος στην κοινωνία,φαντάστηκαν τον εαυτό τους στο μέλλον,συμμετείχαν σε παιχνίδια ρόλων.


Λήψη αρχείου

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους επαγγελματίες που αφιέρωσαν τον χρόνο τους και μας μετέδωσαν τον ενθουσιασμό και την αγάπη για το επάγγελμά τους!!!

 

Έπαινος συμμετοχής σε διαγωνισμό φιλαναγνωσίας από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Οι “μαραθωνοδρόμοι”του Νηπιαγωγείου μας ,«έτρεξαν» με τα βιβλία του φετινού Μαραθωνίου Ανάγνωσης «Η ζωή στο σχολείο» κι έκοψαν επιτυχώς το “νήμα”!!!


Λήψη αρχείου

Ανάμεσα στους δέκα τυχερούς μαθητές που κληρώθηκαν από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν,νικήτρια ήταν και η δική μας Ευαγγελία από το Β’τμήμα!

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού 5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο – metaixmio.gr

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό!!!

Εργαστήρια Δεξιοτήτων:Φροντίζω το περιβάλλον-Προστατεύω το δάsos

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων:” Φροντίζω το περιβάλλον-Προστατεύω το Δάsos” συνδυάστηκαν με το Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων : “Tο δάσος εκπέμπει sos “και τη συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας στο Δίκτυο “Μαθαίνω για τα δάση “,της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης 

Το δάσος είναι ένα οικοσύστημα που παίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και έχει ανυπολόγιστη αξία για τη ζωή και τον άνθρωπο.Όταν ένα δάσος καταστρέφεται οι συνέπειες για το περιβάλλον, την οικονομία και τη ζωή μας είναι τεράστιες.Είναι σημαντικό τα παιδιά μας,να αναπτύξουν έναν υψηλό βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης  σε θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον, και να ανακαλύψουν τρόπους αρμονικής συνύπαρξης φύσης και ανθρώπου.

Βασικοί στόχοι  του θεματικού κύκλου είναι:

  • Να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά,τη χρησιμότητα και την προσφορά του δάσους και να αναπτύξουν συναισθήματα αγάπης και κατά συνέπεια φροντίδας και προστασίας προς αυτό και να αντιληφθούν γιατί χρήζει της προσοχής μας και της προστασία μας
  • Να καλλιεργήσουν την οικολογική τους συνείδηση μέσω περιβαλλοντικών δράσεων (δεντροφύτευση)και να διαμορφώσουν θετικές στάσεις, αξίες και συμπεριφορές φιλικές προς το δασικό περιβάλλον
  • Να προσδιορίσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να καταστραφεί το δάσος
  • Να προβληματιστούν σχετικά με τις επιπτώσεις καταστροφής των δασών
  • Να αναπτύξουν την έρευνα, την κριτική και δημιουργική σκέψη και να κατανοήσουν τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα, ώστε να συμμετέχουν ενεργά ως αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες στη βελτίωση της ποιότητας ζωής


Λήψη αρχείου