15 Οκτωβρίου:Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών,υλοποιήθηκε δράση πρόληψης και αγωγής υγείας σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα του Ε.Ε.Σ.Η νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ,κυρία Σταματοπούλου Μαρία επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας και μας ενημέρωσε για τον ενδεδειγμένο τρόπο που πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας καθώς και να αντιληφθούμε τα λάθη που πιθανότατα κάνουμε, όσο απλό και αν μοιάζει αυτό.Με το σύνθημα “Χέρια καθαρά,μικρόβια μακριά”γίναμε εξολοθρευτές μικροβίων και μάθαμε τους κανόνες που εμποδίζουν την εξάπλωσή τους..Μέσα από διασκεδαστικές δραστηρίοτητες τα παιδιά απέκτησαν καλές πρακτικές υγιεινής που μπορούν με τη σειρά τους να μεταφέρουν στο σπίτι τους…Φέτος,πολύ περισσότερο πρέπει να δοθεί έμφαση στο σωστό πλύσιμο των χεριών γιατί τα καθαρά χεράκια…σώζουν ζωές..!!! 

 

Πάπυρος καλύτερης φωτογραφίας Νηπ/γείου Αγίου Προκοπίου

Με τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος),το σχολείο μας κατέλαβε τη δεύτερη θέση πανελλαδικά στην κατηγορία “Πάπυρος καλύτερης φωτογραφίας” !!Εκτός από τιμητική διάκριση είναι πολλά παραπάνω..Είναι δύναμη!Είναι ελπίδα!Είναι ζωή!Μοιραστήκαμε τη Δύναμη-Μιας-Ευχής:Ένα μάθημα ζωής για τα παιδιά μας!Tα παιδιά σκέφτηκαν για τα παιδιά κι έδωσαν δύναμη στην ευχή..Γιατί είναι ο λόγος να πιστέψει ένα παιδί ότι όλα μπορούν να συμβούν…Ακόμα και το πιο σπουδαίο… Να γίνει καλά!!!


16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

 

Παγκόσμια ημέρα διατροφής

Τον Οκτώβριο του 1980 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.

Έτσι και εμείς σήμερα  προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών, με αφορμή το παραμύθι ”Η χρυσή συνταγή του παππούλη Ροδαλού “μιλήσαμε για την υγιεινή διατροφή και τι μας προσφέρει στον οργανισμό μας. Δημιουργήσαμε την  παρακάτω κατασκευή και το φύλλο εργασίας.

13 Οκτωβρίου :Παγκόσμια ημέρα φυσικών καταστροφών

Η μέρα ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη για την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών φαινομένων (πλημμύρες,πυρκαγιές,σεισμοί…)Επί την ευκαιρία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση ετοιμότητας για τον σεισμό και σχέδιο εκκένωσης σύμφωνα και με τις οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π Κατασκευάσαμε το βαλιτσάκι της έκτακτης ανάγκης για να θυμόμαστε πάντα τα αντικείμενα που πρέπει να έχουμε μαζί μας σε περίπτωση σεισμού… Ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμό πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικά σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έτσι ώστε όλοι μας να είμαστε πάντα σε εγρήγορση.