Οι μικροί ζαχαροπλάστες….

Μια εύκολη και διασκεδαστική δραστηριότητα που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτές τις ημέρες, θα ήταν μαζί με τα παιδιά να φτιάξουμε νόστιμα κουλουράκια! Τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν καθώς θα μπορέσουν με τα μικρά τους χεράκια να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και φυσικά να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στη ζαχαροπλαστική…

Πέρα από αυτό,  θα μπορέσετε να εξηγήσετε στα παιδιά βασικές μαθηματικές έννοιες, όπως το να μετρήσουν την ποσότητα των υλικών, να τα  προσθέσουν και φυσικά να αναμείξουν τα διάφορα υλικά και να διαπιστώσουν πώς αλλάζει η σύστασή τους.

Ελπίζουμε να περάσετε όμορφα και θα χαρούμε πολύ να μας στείλετε στο mail του σχολείου, φωτογραφίες από τους μικρούς μας ζαχαροπλάστες, καθώς θα φτιάχνουν τα κουλουράκια τους!!

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Σε μια λεκάνη βάζουμε το μισό αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τις βανίλιες, τη σόδα και το αλάτι.
  4. Ενώνουμε τα δύο μείγματα.
  5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας αφράτη.
  6. Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.
  7. Πλάθουμε τα κουλουράκια.
  8. Λαδώνουμε το ταψί μας και ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά

Καλή επιτυχία!!

Αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία (Παραδοσιακά πασχαλινά ...