Καλημέρα σας!!!
Σήμερα είναι το Σάββατο του Λαζάρου και σύμφωνα με το έθιμο φτιάχνουμε τα Λαζαράκια. Τα Λαζαράκια είναι ημίγλυκα ψωμάκια που μοιάζουν με ανθρωπάκια με τα χέρια σταυρωμένα στην κοιλιά και συμβολίζουν τον Λάζαρο που ανέστησε ο Χριστός. Εμείς θα μοιραστούμε μια συνταγή μαζί σας για να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας Λαζαράκια, με την διαφορά ότι τα δικά μας δεν θα είναι ψωμάκια, αλλά νοστιμότατα κουλουράκια. Ελπίζουμε να περάσετε όμορφα μαγειρεύοντας παρέα με τους γονείς και τα αδέρφια σας…
ΣΥΝΤΑΓΗ
200 ml σπορέλαιο 
300 ml χυμός πορτοκαλιού ![]()
100 γρ. ζάχαρη ![]()
670 γρ αλεύρι ![]()
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ![]()
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία ![]()
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ![]()
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν ![]()
2 βανίλιες ![]()
Γαρύφαλλα για μάτια ![]()
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και την αμμωνία και ανακατεύουμε. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας ρίχνουμε και τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι. Έπειτα βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα Λαζαράκια μας (δεν ξεχνάμε να βάλουμε τα γαρύφαλλα στην θέση των ματιών). Τέλος ψήνουμε στους 180ο C στον αέρα για 20-30 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Καλή επιτυχία σε όλους!!!!!!!!

