Τα παιδιά γίνονται συγγραφείς…!

Μία ιστορία με…επαγγέλματα…

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων που υλοποιήσαμε κατά το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα τη ρομποτική/stem και τη γνωριμία με τα επαγγέλματα, τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητα δημιουργικής γραφής αυτοσχεδιάζοντας μία ιστορία, στης οποίας την εξέλιξη και την πλοκή αναφέρονταν διάφορα επαγγέλματα.

Στη συνέχεια η ιστορία καταγράφηκε, εκτυπώθηκε και εικονογραφήθηκε από τα παιδιά, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν ψηφιακά βιβλία, τα οποία απεστάλησαν ηλεκτρονικά σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες για περαιτέρω ανάγνωση και επεξεργασία με τους γονείς τους στο σπίτι.



Λήψη αρχείου

Μία ιστορία για ένα αδέσποτο ζωάκι…

Στις 4 Απριλίου 2024, ημέρα η οποία καθιερώθηκε από το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024 ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, πραγματοποιήσαμε στο Νηπιαγωγείο μας εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με το θέμα του εορτασμού της ημέρας.

Αρχικά, διαβάσαμε βιβλία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δικαιώματα των ζώων.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες με την παρότρυνση και την καθοδήγηση της νηπιαγωγού προχώρησαν στη δημιουργία  αυτοσχέδιας ιστορίας με πρωταγωνιστή ένα αδέσποτο σκυλάκι, με τίτλο “Ο ΓΛΥΚΟΥΛΗΣ”. Η νηπιαγωγός κατέγραψε το κείμενο της ιστορίας και τα παιδιά την εικονογράφησαν.

Στο τέλος η ιστορία ψηφιοποιήθηκε σε αρχείο pdf , αναπαράχθηκε σε αντίτυπα και διαμοιράστηκε στις οικογένειες των μαθητών/τριών τόσο σε ψηφιακή όσο και σε έντυπη μορφή.



Λήψη αρχείου

Πρακτικός οδηγός με συμβουλές αυτοπροστασίας και πρόληψης κατά των ατυχημάτων

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων που υλοποιήσαμε κατά το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα την αυτομέριμνα και την ασφάλεια, τα παιδιά συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες για να δημιουργήσουν έναν πρακτικό οδηγό με βασικές συμβουλές για την πρόληψη ατυχημάτων στον χώρο του σχολείου και του σπιτιού.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να οπτικοποιήσουν την κάθε οδηγία εικονογραφώντας την μέσω της ζωγραφικής. Αφού ολοκληρώθηκε το βιβλίο, μετατράπηκε σε ψηφιακό αρχείο και απεστάλη ηλεκτρονικά (μέσω email) στις οικογένειες των παιδιών. Επιπλέον εκτυπώθηκε σε αντίτυπα, προκειμένου κάθε παιδί να πάρει το δικό του για να το διαβάσει με τα μέλη της οικογένειάς του. 



Λήψη αρχείου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *