Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο Νηπιαγωγείο μας

Στις 24 Ιανουαρίου 2024, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδεχτήκαμε στο Νηπιαγωγείο μας δύο μέλη του Παραρτήματος Λακωνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, την κυρία Βασιλική Πρόγκα και τον κύριο Δημοσθένη Χρόνη, ύστερα από πρόσκληση που τους απευθύναμε, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που υλοποιήσαμε στην τάξη μας με θέμα την αυτομέριμνα και την ασφάλεια.

Βασικός στόχος της επίσκεψής τους ήταν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν επικίνδυνες συμπεριφορές στο σπίτι και σε άλλα περιβάλλοντα και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για τους τρόπους προστασίας και τους κανόνες ασφάλειας, με απώτερο σκοπό να αυτορυθμίζουν τη συμπεριφορά τους και να αναπτύξουν υπευθυνότητα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, με τη βοήθεια των διασωστών, επισήμαναν τους κυριότερους κινδύνους που ενυπάρχουν στο σπίτι και στο σχολείο, εστιάζοντας κυρίως στις πρίζες, τα καλώδια, τις πόρτες, τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τα απορρυπαντικά, τα φάρμακα και τονίζοντας την αναγκαιότητα της τήρησης ορθής συμπεριφοράς σε κλειστούς χώρους, προκειμένου να αποφύγουμε ατυχήματα και τραυματισμούς.

Οι διασώστες απάντησαν με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες των παιδιών σχετικά με το έργο και τη δράση τους. Επίσης τους έδειξαν τρόπους αντιμετώπισης σε περίπτωση πνιγμού από ξένο σώμα και σε περίπτωση ρινορραγίας. Επιπλέον τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν να καλούν τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112”.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον στην ενημέρωση που έλαβαν, γεγονός που δείχνει ότι η ευαισθητοποίηση σε θέματα αυτομέριμνας και ασφάλειας μπορεί και πρέπει να αρχίζει συντονισμένα και μεθοδικά στην προσχολική ηλικία, με την ελπίδα ότι θα μας οδηγήσει σε μείωση των ατυχημάτων και στη δημιουργία υπεύθυνων πολιτών και σωστά ενημερωμένων σε θέματα πολιτικής προστασίας.

IMG 20240124 125525 IMG 20240124 111055
IMG 20240124 112239 IMG 20240124 113904

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *