Αστέρι της ευχής

Συμμετείχαμε φέτος στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής του Κάνε- Μια- Ευχή Ελλάδος και αποκτήσαμε τα δικά μας χάρτινα αστέρια δίνοντας την ευκαιρία σ΄ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια  να εκπληρωθεί η ευχή του. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γονείς των μαθητών/τριών μας για τη στήριξή τους στην πράξη μας αυτή!   Το Πιστοποιητικό υιοθεσίας  – Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: 1ος Θεματικός κύκλος: ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΕΥ ΖΗΝ 

Υποενότητα:  ΑΥΤΟΜΕΡΙΜΝΑ -ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ              Τίτλος:”Τον ΚΟΚ αγαπώ. Με ασφάλεια κυκλοφορώ”
Ένα πρόγραμμα για γνωρίσουν τα παιδιά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινούνται πεζοί και οχήματα. Να μάθουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια.
Μερικές από τις δραστηριότητές μας:

Παιχνίδι με τους φωτεινούς σηματοδότες

Φτιάξαμε τους φωτεινούς σηματοδότες και τις διαβάσεις των πεζών και κυκλοφορούμε στο δρόμο μας με ασφάλεια αφού πρώτα μάθαμε τι πρέπει να κάνουμε.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ    IMG 4778

Τα αυτοκίνητά μας
Κατασκευάσαμε τα δικά μας αυτοκίνητα από χάρτινες κούτες. Φτιάξαμε τα σήματα του Κ.Ο.Κ. και τα φανάρια, δημιουργήσαμε το δρόμο μας και βγήκαμε στην αυλή για την πρώτη μας βόλτα.

IMG 4791       IMG 4831α

Έξοδος στην Κοκκινόρραχη
Βγήκαμε από το σχολείο στους δρόμους γύρω απ’ αυτό προκειμένου να βρούμε τα σήματα του ΚΟΚ που υπάρχουν να τα φωτογραφίσαμε και να συζητήσουμε για τη σημασία τους.
ΕΞΟΔΟΣ ΚΟΚ ΕΞΟΔΟΣ ΚΟΚ1

Επίσκεψη εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών
Επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας ο κύριος Λ. Χατζηχριστοδούλου εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών και γονέας νηπίου ο οποίος ενημέρωσε τα παιδιά για τους κανόνες που πρέπει να τηρεί ο σωστός οδηγός και είδαν μαζί του κάποιο υλικό που έφερε για την κυκλοφοριακή αγωγή και  ασφάλεια.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ 2     ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΔΗΓΟΥ2

Επίσκεψη της Τροχαίας
Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον Κο Ι. Πλευρίτη από την Τροχαία Σπάρτης προκειμένου να ενημερώσει τα παιδιά γα τον Κ.Ο,Κ., τους κινδύνους που υπάρχουν όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο και για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν πεζοί, οδηγοί ποδηλάτου και ως επιβάτες στο αυτοκίνητο. Επίσης, μας έδειξε ένα αυτοκίνητο της Τροχαίας και πως είναι εξοπλισμένο (π.χ. ειδικά μπουφάν για τους αστυνομικούς, σειρήνα, κώνοι για τυχόν εμπόδια που υπάρχουν). Τα νήπια ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση.
20221129 120402    IMG 4978   20221129 122813

Κατασκευή μακέτας
Με αφορμή τα παραπάνω εργαστήρια δεξιοτήτων δημιουργήσαμε μια μακέτα κυκλοφοριακής αγωγής. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες όπου η μία έφτιαξε τα σπίτια και τα δέντρα, η δεύτερη τα σήματα και η τρίτη τα τοποθέτησε  μαζί με τα αυτοκινητάκια στη μακέτα. Τα παιδιά χόρτασαν παιχνίδι!
          20221109 154911      IMG 4834

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022

Ενδεικτικές δραστηριότητες σχετικές με θεματικές ενότητες που υλοποιήσαμε στο νηπιαγωγείο.
  Τρύγος- Μουστοκούλουρα
Οι ζωγραφιές μας.

20221102 140951

Με αφορμή τη θεματική ενότητα¨Το σταφύλι” που υλοποιήσαμε στο νηπιαγωγείο αλλά και τα σταφύλια που μας έφεραν τα παιδιά, αποφασίσαμε να τα “πατήσουμε”  και να βγάλουμε μούστο.  Αφού πρώτα μιλήσαμε για τον τρύγο και πως γινόταν παλιά, είδαμε κάποια βίντεο στον υπολογιστή, πλύναμε πόδια και πιάσαμε δουλειά… Τέλεια εμπειρία!   
  IMG 4506   ΤΡΥΓΟΣ1
ΤΡΥΓΟΣ2       IMG 4527
Με αφορμή τις εικόνες αλλά και το υλικό που έφεραν τα παιδιά δημιουργήσαμε μια γωνιά σχετική με το σταφύλι και τα προϊόντα του. Σταφύλι, πετιμέζι, μουσταλευριά.
IMG 4528
Με το μούστο μας αλλά και το πετιμέζι που είχαμε μας ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε μουστοκούλουρα. Το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο!
μουστοκουλουρα 1 μουστοκουλουρα2 IMG 4620

  Σπάρταθλον 
Ασχοληθήκαμε με δράσεις σχετικά με τον υπερμαραθώνιο αγώνα “Σπάρταθλον”, μία διοργάνωση που τιμά τον τόπο μας και συνδέεται άμεσα ιστορικά με τη Σπάρτη. Οι εικαστικές δημιουργίες που ετοίμασε το νηπιαγωγείο μας (ζωγραφιές, κατασκευές κ.ά) με τη βοήθεια και του γονέων του σχολείου αναρτήθηκαν σε πανό κατά μήκος της διαδρομής των Σπαρταθλητών μέσα από τις τοπικές κοινότητες Κοκκινόρραχης και Κλαδά. Επίσης μεταφέρθηκαν και στο χώρο των εκδηλώσεων προς τιμή των αθλητών στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης.

ΝΗΠ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 1 ΝΗΠ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2 ΝΗΠ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 3     ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Παροιμίες για το κάστανο, Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, ρόδια.

20221102 141013 20221102 141033 20221102 141044   20221102 140937

Έξοδος στη φθινοπωρινή φύση
Κάναμε έναν περίπατο σε κοντινή απόσταση από το νηπιαγωγείο όπου παρατηρήσαμε τις αλλαγές στη φύση, λόγω του φθινοπώρου. Μαζέψαμε φύλλα σε διάφορα χρώματα (κίτρινα, κόκκινα, πορτοκαλί, καφέ) και τα πήγαμε στο σχολείο να τα  παρατηρήσουμε και να δημιουργήσουμε μια ομαδική κατασκευή με αυτά.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ1