Επιμορφωτικό Υλικό Σεμιναρίου: Ιστορία και Λογοτεχνία – Προσεγγίζοντας εθνικές επετείους και ιστορικά γεγονότα του 20ού αιώνα

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

στον παρακάτω σύνδεσμο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΖΩΡΖ-ΣΑΡΗ-2, θα βρείτε το αξιόλογο και χρήσιμο επιμορφωτικό υλικό από το εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε,  από τη Δ/νση Π.Ε. Δ΄ Αθήνας  (διαμέσου του Υπ. Πολιτιστικών Θεμάτων) στο 11ο Δ.Σχ. Αγίου Δημητρίου (18/10/2023).

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη και οι δύο εξαιρετικές εισηγήτριες, κα Χρύσα Κουράκη, Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο ΕΚΠΑ-ΤΕΑΠΗ και κα Καλλιόπη Κύρδη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄ Αθήνας, παρουσίασαν αξιόλογες εισηγήσεις σχετικά με την προσέγγιση της ιστορίας και της λογοτεχνίας στην εκπαίδευση. Η κα Χρύσα Κουράκη εστίασε στη σημασία της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας ως μέσου για την αντιμετώπιση των ιστορικών και πολιτικών γεγονότων του 20ού αιώνα, με έμφαση στο παράδειγμα της Ζωρζ Σαρή. Ανέπτυξε επίσης προτάσεις δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της κριτικής σκέψης των μαθητών. Από την άλλη, η κα Καλλιόπη Κύρδη ανέλυσε  παράλληλα την σημασία της λογοτεχνίας για παιδιά ως μέσου προσέγγισης της 28ης Οκτωβρίου και της Κατοχής, προτείνοντας κείμενα λογοτεχνίας για παιδιά.

Το κλίμα κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν συγκινησιακό, με την προβολή ενός μικρού βίντεο αφιερωμένου στην κα Λώρα Πετροπούλου, πρώην Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων, της οποίας η συμβολή στην υλοποίηση ποσοτικών και ποιοτικών πολιτιστικών προγραμμάτων είναι αξιοσημείωτη.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τη Διευθύντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, κα Πέννυ Βλάχου, καθώς και προς τον Σύλλογο Διδασκόντων για την επιτυχή διοργάνωση του σεμιναρίου.

 

2 σκέψεις για το “Επιμορφωτικό Υλικό Σεμιναρίου: Ιστορία και Λογοτεχνία – Προσεγγίζοντας εθνικές επετείους και ιστορικά γεγονότα του 20ού αιώνα

  1. Συγχαρητήρια για τη χθεσινή παρουσίαση!!! Ήταν εξαιρετική!!!!

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων